Juny 2018 #53
Tendències

Com es comportarà el mercat de l’habitatge durant els propers anys?

MSV_ValenciaEl 2016 el mercat de l’habitatge va créixer per sobre de les previsions tant en termes de transaccions, visats d’obra nova i preus. Tots aquests factors van impulsar el 2017 un nou cicle expansiu que a diferència del que va passar entre 2002 i 2008, Solvia estima que la recuperació del sector no serà uniforme i es produirà a diferents velocitats.

Segons les dades exposades en l’últim Solvia Market View, el mercat residencial continuarà amb la tendència de creixement iniciada el 2014. La previsió de Solvia per a 2020 és que el nombre de compravendes d’habitatges aconsegueixi les 564.000 unitats, el que suposa un increment mitjà anual entre el 7 i el 8%.

SMV_1

La demanda natural d’habitatge experimentarà una reducció aproximadament del 25% fins a 2022 per qüestions demogràfiques. No obstant això, la creació de noves llars serà positiva, degut a la tendència que el nombre de persones per llar s’està reduint.

Respecte al preu de l’habitatge, Solvia preveu que fins a 2020 les pujades seran moderades i localitzades en aquells municipis amb major dinamisme i en els quals ja existeix un creixement de la demanda natural d’habitatge. En aquest sentit, s’estima una revaloració mitjana de l’habitatge en l’àmbit nacional del 7,3%.

SMV_2

Un factor clau en aquest nou cicle és el retorn del comprador tradicional d’habitatge i Solvia estima que en 2020, el comprador tradicional, juntament amb el comprador estranger i l’habitatge de lloguer, conformarà més del 80% de la demanda d’habitatge.

Pel que fa a la producció d’habitatge d’obra nova, la previsió de la companyia és que les sol·licituds de visats es moguin entorn de les 100.000 unitats a l’any i es distribuirà en aquelles ciutats amb demanda embassada i solvent com Madrid, Barcelona, Sevilla, Màlaga, Alacant, Còrdova, Bilbao o Sant Sebastià, entre d’altres.

 

<< tornar