Juny 2018 #53
Tendències

Com es comporta el mercat de lloguer residencial per províncies?

alquiler_provincias

La major mobilitat laboral i la necessitat que l’habitatge s’adapti a les noves necessitats de les famílies han propiciat que el lloguer estigui guanyant quota de mercat a Espanya. No obstant això, aquest creixement no és uniforme i es concentra a les grans ciutats com Madrid i Barcelona.

Tal com exposa l’últim informe Solvia Market View, les majors quotes de lloguer es focalitzen en els grans nuclis urbans com Madrid i Barcelona amb aproximadament el 50% de la demanda de lloguer a nivell nacional. En cadascuna d’aquestes ciutats es realitzen més de 40.000 contractes de lloguer a l’any i es calcula que la població que viu en règim de lloguer supera 23%.

Per províncies, a la Comunitat de Madrid es localitza la major demanda de lloguer a Espanya, amb prop del 28% del total. Això ha motivat un repunt mitjà dels preus del 6% en l’últim any. Catalunya, per la seva banda, presenta la major pujada en el preu del lloguer de tot el territori espanyol, motivat per una limitada oferta i una demanda creixent, fonamentalment a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Les províncies de València, Màlaga, Alacant, Balears i Sevilla se situen a un segon nivell amb quotes de mercat entorn del 14% del total. D’aquestes regions, cal destacar el mercat de lloguer a la ciutat de València amb una clara evolució a l’alça. El fort increment del lloguer d’habitatge destinat a les vacances a Andalusia redueix l’oferta disponible i augmenta les rendes de lloguer, especialment en municipis com Marbella o Sotogrande.

Altres províncies com Zaragoza, Murcia o Toledo tanquen més d’1.500 contractes de lloguer a l’any i les Illes Balears presenten la major quota de mercat a Espanya, acostant-se al 30% i on el preu de l’habitatge en lloguer és un dels més alts.

Notícias relacionades

Quines mesures precisa el mercat de lloguer residencial per a la seva evolució i professionalització?

Quines mesures s’han de prendre per dinamitzar el sector immobiliari?

El mercat d’habitatges de lloguer residencial a Alemanya, el model a seguir

 

<< tornar