Maig 2018 #52
Decoració

Com decorar una zona de jocs per a nens

L’habitació on els més petits passen el seu temps lliure ha de ser divertida, segura i pràctica. Amb una mica d’imaginació, pot ser l’habitació més divertida de casa teva.

Els petits de la casa necessiten un espai per jugar i desenvolupar la seva imaginació. Els menuts necessiten moure’s, córrer, canviar d’activitat sovint, divertir-se, etc. Per a això, l’ideal és disposar d’un lloc dedicat exclusivament als seus jocs. Si no és possible, s’haurà d’habilitar alguna zona de la llar perquè puguin crear el seu propi univers.

A continuació, et proposem idees i característiques que cal tenir en compte per decorar i habilitar un espai original i divertit per als més petits.

Una bona il·luminació. Les habitacions dels nens, ja siguin un dormitori o una sala de jocs, han d’estar molt ben il·luminades. L’ideal seria tenir una font de llum natural i col·locar les taules i les cadires a prop. Però si no hi ha gaire claror, és millor que col·loquis un llum al sostre i algunes aplicacions de paret; així podràs garantir la il·luminació de zones concretes sense necessitat d’altres fonts de llum externes que estiguin a prop dels nens.

La importància de l’ordre. En una habitació infantil l’ordre és bàsic. Per aquest motiu és important que els més petits entenguin la necessitat de guardar els jocs quan acabin de jugar. Per a això cal que instal·lis mobles que permetin emmagatzemar les joguines: prestatgeries, calaixos, baguls, mobles amb portes, cistells, etc. Un altre aspecte molt important que cal tenir en compte és que aquests mobles hauran d’estar a l’altura dels més petits, així els serà més fàcil recollir.

Taules i cadires. Encara que als nens els agradi jugar a terra, és convenient que instal·lis una taula perquè puguin dibuixar, pintar i jugar. En comptes d’una cadira infantil, instal·la’n tres o quatre, d’aquesta forma podrà convidar els seus amics a jugar a casa i compartir els seus jocs. Tampoc estaria de més que col·loquessis alguna cadira per a adults i, si l’espai ho permet, un petit sofà perquè els adults i els més petits disposin d’algun lloc còmode per descansar i relaxar-se.

Un terra confortable. Els nens solen passar molta estona a terra. L’opció més confortable i càlida és que posis una moqueta i alguna catifa perquè el terra sigui encara més tou, sobretot per als nens més petits. D’aquesta manera, aconseguiràs que la moqueta no s’embruti gaire i, alhora, podràs personalitzar l’habitació amb algun motiu infantil que agradi els nens.

Colors alegres. Un dels secrets de tota bona habitació de jocs per a nens és el color. Per acolorir aquest espai, es pot decorar la paret amb paper pintat dels seus personatges favorits de pel·lícules, dibuixos o còmics. Una altra opció per donar color a l’habitació és pintar les parets utilitzant colors alegres que combinin amb mobles, cadires, taules i amb la resta de complements de l’estança. Ara bé, si la sala de jocs comparteix espai amb el dormitori, és aconsellable no abusar dels colors forts i apostar per tons com ara el blau, que dóna una certa tranquil·litat a l’ambient.

Llibres, casetes i pissarres. Hi ha una sèrie d’elements que no poden faltar en una habitació de jocs. Així, llibres, contes o quaderns per dibuixar hi ha de ser, juntament amb còmics i tebeos. Si tens prou espai, instal·la una caseta o tenda de campanya i així tindran un lloc ideal per explicar contes o gaudir de la nit de Halloween, per exemple. Finalment, no t’oblidis de posar-los una pissarra ja sigui de les clàssiques amb guixos de colors o de vinil amb retoladors de tinta esborrable.

Si segueixes aquests consells podràs crear i decorar una zona de jocs infantil on els teus fills podran jugar i deixar anar la seva imaginació.

<< tornar