Juny 2018 #53
Decoració

Com decorar un minipis

0130 o 40 metres quadrats ben aprofitats donen per a molt. Decorar un minipis és tot un repte en el qual cal aprendre a gestionar la falta de metres sense perdre gens de confort per a la nostra minúscula llar. El primer que hem de fer és conèixer casa nostra, quines condicions de llum té, quins sorolls hi ha i, el més important, què necessitarem de debò per viure-hi còmodament. Optimitzar l’escàs espai d’un minipis és una tasca molt dura que ens obligarà a aprofitar cada centímetre i cada racó i a apostar per un mobiliari poc convencional amb més d’una funció.

A més de pintar tots els elements del minipis (parets, portes i sostres) de colors clars per tenir més sensació d’amplitud, el més important a mantenir la casa neta, només amb el que és realment imprescindible, i concentrar la decoració a les parets. Al rebedor, per exemple, no s’hi pot instal·lar un petit moble, d’uns 25 centímetres de profunditat, per a les claus i la correspondència, un parell de penja-robes de paret, algun prestatge sobre la porta i un mirall que reflecteixi la llum natural d’una altra sala per tenir la sensació de més profunditat.

El saló és el principal camp de batalla per treure el màxim partit als pocs metres de la casa. Una bona il·luminació general poc intensa amb llums orientables t’ajudaran a donar més claredat a una estança en la qual només hi haurà el que realment necessitis. Tria la taula segons les persones que visquin habitualment a casa: amb una taula de 100×150 centímetres n’hi ha prou per a quatre persones. Completa la decoració amb un banc corregut adossat a una paret, que t’estalviarà l’espai que ocupen un parell de cadires; amb mobles a mida per aprofitar els racons i espais difícils, i amb un sofà, sempre de color clar, ajustat a les teves necessitats.

La cuina i el lavabo són dues peces claus. A la cuina has de concentrar l’emmagatzematge en una sola paret perquè es vegi espaiosa. Els mobles és millor que siguin clars i llisos. Folra els electrodomèstics i tria aparells compactes (rentavaixelles de 45 cm i neveres de 55 cm) o multifuncionals (rentadora-assecadora o forn-microones). Al bany, escull ceràmica brillant per a les parets i mat per al terra, i sempre de colors clars. Oblida’t de la banyera, una dutxa ocupa menys i, a més a més, és més sostenible. Al mercat també trobaràs sanitaris i rentamans compactes que t’ajudaran a guanyar més amplitud.

I, finalment, arribem al dormitori. La mida del llit condiciona l’estança. Els de matrimoni solen ser de 150 x 190 cm, tot i que també n’hi ha de més petits, de 135 x 180 cm. Els infantils van dels 80 als 100 centímetres d’amplària. Els llits canapè et proporcionaran un espai d’emmagatzematge extra que t’ajudarà a guanyar en amplitud. Elimina les tauletes de nit i col·loca un capçal amb prestatges i fornícules que t’ajudin a integrar llums i endolls. A l’habitació dels nens, aposta pels llits niu o per les lliteres. Per guanyar espai també hi ha llits que s’adossen a les parets i et permeten disposar d’una zona de jocs durant el dia.

<< tornar