Juny 2018 #53
Decoració

Com decorar la teva terrassa o balconada

El bon temps convida a estar més a l’exterior que no pas a dins de casa. Si tens terrassa o balconada, arriba el moment de condicionar-les per fer-hi vida aquest estiu. Amb les accions adequades, aconseguiràs dotar-les d’una decoració adequada i atractiva.

Primer de tot, has de tenir en compte les dimensions: no serà el mateix decorar una gran terrassa que una balconada petita. Si l’espai és ampli, pots crear ambients diferents per omplir-lo; si és reduït, et convindrà optar per pocs mobles i que siguin petits, plegables o apilables.

Pensa també quin ús t’agradaria donar a la teva terrassa o balconada: espai per relaxar-se, menjador exterior, zona de jocs per als nens… Això t’orientarà a l’hora d’escollir el mobiliari i els complements.

Els mobles que triïs hauran d’aguantar sense problemes a la intempèrie. La forma i el color dependran de l’estil que vulguis donar a l’espai: et pots decantar per tons clars i naturals si busques neutralitat o per colors cridaners si prefereixes un toc original. Si vols crear sensació de continuïtat, guia’t per l’entorn (rural o urbà) i la decoració de l’interior de la teva llar.

Valora el clima que sol fer en la teva balconada o terrassa, perquè també marcarà el mobiliari que es pot triar. Si és un lloc molt assolellat en què les temperatures solen ser altes, et serà útil instal·lar tendals o ombrel·les per mitigar la calor.

El sòl també forma part de la decoració. Pots deixar les rajoles d’origen o aconseguir un aire més càlid, personal o divertit cobrint-les amb fusta, gespa artificial o fins i tot catifes d’exterior.

La il·luminació també s’ha d’adequar a l’estil decoratiu que hagis triat i a la sensació que vulguis transmetre. Pots optar per llums, garlandes de llums, espelmes … Assegura’t de col·locar-les a punts estratègics.

És evident que les plantes no hi haurien de faltar. Si l’espai és gran, pots utilitzar jardineres per separar ambients; si és petit, pots situar algunes plantes a llocs decisius. Les pots col·locar en testos o utilitzar recipients més originals, com ara regadores, cistelles de vímet o llaunes. També ho pots aprofitar per crear un hort urbà  a la teva llar.

POTS VEURE MÉS A: DECORACIÓ

<< tornar