Maig 2018 #52
Decoració

Com decorar la teva llar a l’estil cottage

L’estil cottage, conegut també com a country chic, barreja elements de l’estil clàssic anglès amb el rústic. L’abundància d’elements naturals, els estampats campestres o l’essència romàntica són algunes de les seves característiques principals. 

Aquesta tendència de vegades es confon amb l’estil vintage, ja que tots dos juguen amb l’encant dels elements d’èpoques passades. Tanmateix, la diferència principal recau, sobretot, en l’efecte romàntic, rústic i natural que caracteritza les estances decorades amb el country chic.

Essència romàntica. L’essència d’aquesta tendència es transmet a través de la paleta de colors; els més usats són els tons pastissos. Aquests donen lluminositat i frescor a les estances i es poden combinar perfectament amb blancs, colors naturals, vainilla i marrons, sense oblidar-ne altres més intensos com verds, blaus i vermells foscos, que ens ajudaran a donar més contrast i personalitat.

Estampats. Aquest estil utilitza molt sovint els estampats Toile de Jouy, que són teixits amb escenes de pastors i camps sobre un fons, normalment, blanc o clar. En l’actualitat podem trobar aquest tipus d’estampats en papers pintats de paret, entapissats de cadires, sofàs o cortines. Els dibuixos també es poden aplicar en altres superfícies, com ara gerros de porcellana o llums.

Mobiliari i materials. La fusta és el material més utilitzat en els mobles, ja que dóna el toc rústic que busquem. Això sí, per aconseguir un efecte autèntic, s’haurà de sotmetre a processos d’envelliment que li donaran aquest toc retro buscat, sense que tingui l’aparença d’estar en mal estat. En general, calen materials amb història i, per tant, la fusta no és l’únic que es pot utilitzar, el vímet, el ferro forjat o el coure són materials que també susceptibles de ser usats.

Complements naturals. El cottage presta una especial atenció als detalls inspirats en la naturalesa. Les plantes i flors són uns elements decoratius molt comuns. Algunes de les més destacades són la boca de drac, les malves i els esperons de cavaller, que són plantes altes i amb fulles mitjanes. Entre les flors més presents, pots apostar per les roses, les petúnies i els geranis.

Elements decoratius. Per decorar les habitacions i la resta d’habitacions de la casa podem usar vaixelles de ceràmica, objectes de porcellana o gàbies d’ocells, que acaben de donar aquest aire rústic tan característic. A més a més, les estructures al descobert, com són les bigues dels sostres i fins i tot les parets d’obra vista de pedra, són pròpies també d’aquest estil.

<< tornar