Juny 2018 #53
Decoració

Com decorar la teva casa per fer-la més càlida a l’hivern

Casa en inviernoEt donem algunes idees per aconseguir una llar més acollidora i confortable durant els mesos més freds de l’any.

De gener a març acostuma a ser el moment que fa més fred de l’any, però aquest fred no te per què colar-se a casa nostra. Condicionant adequadament l’habitatge, escollint determinades tonalitats, utilitzant tèxtils agradables i combinant elements decoratius aportarem a la nostra llar més calidesa i lluminositat.

Casa en invierno

Colors que abriguen
Per combatre el fred de l’exterior decanta’t per una paleta de colors plaents que ajudin a reforçar la sensació de calidesa a la llar. El beix o el marró clar, per exemple, aplicats en cortines, sofàs o complements ens recordaran les tonalitats de la naturalesa, a més de donar un toc natural i relaxant als espais de casa nostra.

Casa en invierno

Un correcte aïllament
A l’hivern també convé estar especialment atent als terres i a les finestres ja que poden resultar les parts més fredes de la casa. Per garantir una temperatura agradable a l’interior de la nostra llar, podem revestir el terra amb fusta natural o laminada. Respecte als tancaments, es recomana instal·lar dobles finestres per retenir millor la calor. També revisar l’aïllament en façanes i coberts i verificar el correcte funcionament dels sistemes de climatització.

Catifes contra el fred
Per protegir els nostres peus del fred també podem recórrer a les catifes. A l’hora d’escollir, millor triar colors intensos com el vermell, taronja, groc o granat. En quant als materials, podem utilitzar la llana apelfada o el pèl llarg que aconsegueixen una petjada tova i aïllen del fred. Si ets dels que prefereixen les catifes de vinil, has de saber que existeixen models amb materials lleugers que repelen els àcars i que són fàcils de rentar i molt combinables amb tot tipus de tendències.

Casa en invierno

El saló: l’espai preferit per a resguardar-se
A l’hivern ve de gust resguardar-se a casa del fred i el saló possiblement és l’estança on passem més temps durant la temporada d’hivern. Perquè aquest lloc es converteixi en una zona d’autèntic relaxament podem afegir detalls que inviten al confort com per exemple coixins de punt i mantes de moher. Per la seva part, els teixits de vellut o xenilla en elements de mobiliari també reforçaran aquesta sensació plaent.

La llum com element de reforç
Un altre aspecte decoratiu que aporta calidesa a la teva llar és disposar de bona il·luminació. Situant làmpades de forma estratègica aconseguiràs que la llum natural –a l’hivern més tènue– s’intensifiqui.

Inspiració en països escandinaus
L’estil nòrdic pot servir-te d’inspiració a l’hora de decorar la teva casa a l’hivern. Aquesta tendència decorativa aposta per la fusta per dotar de calidesa la llar. També per l’ús de tonalitats neutres i el color blanc per emfatitzar la lluminositat de les estances durant els mesos amb menys hores de llum.

Notícies relacionades

5 propòsits per decorar la teva llar el 2018

La importància del color a la decoració

Com vestir la casa amb vellut

La primavera entra a la teva llar

<< tornar