Juny 2018 #53
Decoració

Com decorar els passadissos de casa

El passadís és una estança de la llar que té com a funció principal comunicar les habitacions. És per això que, normalment, sol ser de dimensions reduïdes, estret i amb poca il·luminació natural. 

Ara bé, això no vol dir que aquesta zona de la casa no es pugui decorar, personalitzar i treure’n el màxim profit. Aquí et donem alguns consells perquè puguis ambientar i adaptar aquesta part del teu habitatge a les teves necessitats i al teu estil decoratiu.

  • En primer lloc, no recarreguis les parets amb tons foscos o massa ornaments. Aposta per una combinació cromàtica de tons clars, com ara el blanc, el beix o el crema. D’aquesta manera, et podràs permetre col·locar-hi fotografies o peces d’art per contrastar i donar el toc de color i originalitat que vulguis.
  • Si és ampli, hi pots col·locar un armari de paret per aprofitar més l’espai i guanyar un lloc de magatzematge. Igual que en el punt anterior, assegura’t que el color del moble està d’acord amb el de les parets i aposta sempre per les tonalitats clares per generar més sensació d’amplitud.
  • Si t’agraden les catifes, aprofita-ho i situa’n una al passadís. Li donarà un toc acollidor i agradable. La pots escollir amb estampat o de color llis. Recorda tenir sempre presents els altres elements per crear l’impacte visual que més s’ajusta al teu estil decoratiu.
  • Els miralls són un element fonamental per decorar estances reduïdes, ja que sempre atorguen amplitud a l’espai.
  • Finalment, els passadissos solen ser una zona amb molt poca il·luminació natural. És important situar un llum o qualsevol altra font lumínica a l’estança per assegurar-nos que el lloc queda ben il·luminat i s’adapta correctament a les tonalitats de les parets i als altres elements decoratius.

Decorar aquesta part de la llar no és fàcil, però amb aquests consells pots aconseguir que aquesta zona de pas es converteixi en un espai al teu gust i més ben aprofitat.

<< tornar