Juny 2018 #53
Decoració

Com decorar el bany

02Encara que no acostumem a donar importància a la decoració del bany, la veritat és que té tantes possibilitats com qualsevol altra estança de la casa i les mateixes oportunitats per transmetre, utilitzant els elements adequats, sensacions o definir la personalitat del propietari. En el bany, la funcionalitat no està renyida amb el disseny.

Tons clars. Són la millor opció si el bany és petit i té poca llum natural. Aplicats a les parets i també al sostre, contribueixen a crear sensació d’amplitud. Per evitar la monotonia, els pots combinar amb teixits i complements de colors vius.

Parets cridaneres. Pot ser que, més que crear un espai neutre, prefereixis que el teu bany capti l’atenció i transmeti personalitat. En aquest cas, atreveix-te amb el color de les parets. També pots jugar amb paper pintat o vinils per tenir resultats creatius.

Mobles. T’ajudaran a mantenir el bany ordenat, cosa que és important si l’espai és petit. A més a més, et permetran marcar l’estil que vols que l’estança transmeti: minimalista, vintage, modern… També pots fer que tot el protagonisme el  tingui un únic moble amb una personalitat molt marcada.

Complements. Aporten calidesa, color i estil per al bany. Pots jugar amb els complements essencials, com ara tovalloles i barnussos, tovallolers, dispensadors de sabó o porta-rotlles de paper, i amb solucions d’emmagatzematge, com són caixes o cistelles. Combina’ls també amb elements purament decoratius: espelmes, flors, etc.

Miralls. A més de ser una efectiva opció decorativa, col·locats estratègicament et poden ajudar a potenciar la llum natural i a crear una sensació visual de més amplitud.

Propostes artístiques. Si les utilitzes per decorar la resta de la casa, per què no continuar aquesta mateixa pauta al bany? De les parets, se’n poden penjar quadres, fotografies, pòsters o altres elements amb gran impacte visual i, sobretot, molt personals.

<< tornar