Maig 2018 #52
Decoració

Com crear un ambient de relax a casa

A tots ens agrada pensar en la nostra llar com en un refugi, un lloc on podem trobar les condicions necessàries per relaxar-nos i pràcticament oblidar-nos del món. No cal tenir un palau o una cabana al mig d’un paratge bucòlic per aconseguir-ho: amb tan sols uns tocs estratègics en la decoració ho podràs aconseguir.

Estil personal. Per sentir-te a gust a casa teva, la llar ha de reflectir les teves preferències. Fuig de les decoracions fredes i impersonals. Pots introduir objectes decoratius que t’apassionin o tinguin algun valor sentimental per a tu. També pots reservar algunes zones de la casa a activitats que t’agraden: un racó de lectura, una taula d’estudi per practicar els teus entreteniments, etc.

Els teus colors favorits. Ja saps que els tons clars poden transmetre calma i amplitud a casa teva i aportar lluminositat. Ara bé, per tal que la teva llar s’adapti a tu, també és important vestir-ho amb els teus colors preferits encara que siguin vius. Potser no hi voldràs pintar les parets, però els pots introduir en mobles, teixits o complements.

– Poques coses i ordenades. Procura que la decoració de la teva llar no sigui gaire recarregada. Deixa que les parets respirin, evita l’excés d’objectes decoratius i no abusis dels mobles que puguin obstaculitzar el camí: així tindràs sensació de llibertat. D’altra banda, mantenir la casa recollida et farà sentir més còmode.

Il·luminació diversificada. Cada activitat necessita un tipus d’il·luminació adequada, així que et serà útil disposar de diversos punts de llum en cada estada. Petits llums situats a llocs estratègics poden afavorir més que la il·luminació general del sostre. Quant al color, el blanc, com el dels fluorescents, transmetrà més fredor que els tons grocs. Considera també l’ús d’espelmes per crear ambients càlids.

Plantes i aromes. Les plantes donaran vida a la teva llar. No necessites omplir la casa de tests o gerros: una simple planta en un racó aportarà frescor. Un altre factor que contribuirà al teu benestar és l’olor: pots triar un que t’agradi especialment o et porti bons records per aromatitzar la casa, ja siguin essències, flors fresques o fins i tot una pastilla de sabó.

– Relax al dormitori. Quan es tracta de reposar més bé, hi ha alguns factors extraordinaris que cal tenir en compte. D’entrada, tenir un bon llit, robust i amb el somier més adequat. També convé utilitzar textures agradables i reconfortants per a coixins, llençols o cobertes. Quant a l’elecció de les cortines, dependrà de les teves necessitats: si vols que t’aïllin bé de l’exterior per reposar més bé o si les prefereixes lleugeres per permetre que el sol et desperti cada matí.

<< tornar