Octubre 2017 @ca #45
Decoració

Com aprofitar fins l’últim centímetre del teu pis


pp_portadaHi ha moltes raons per valorar positivament la compra o lloguer d’un habitatge petit. A més de tenir preus més econòmics, les llars de dimensions reduïdes són molt més fàcils de mantenir i de netejar, generen menys despeses i poden ser molt més funcionals i còmodes que les cases grans.

A l’hora de moblar un pis petit cal decantar-se per solucions que permetin ordenar i optimitzar els espais aprofitant fins a l’últim centímetre útil. No és cap secret que els colors clars aporten sensació d’amplitud, mentre que els foscos tendeixen a reduir visualment els espais. El blanc, crema i gris clar són els més idonis per decorar les parets. També es recomana aprofitar les finestres per il·luminar amb llum natural i utilitzar cortines curtes o estors translúcids. Per augmentar la profunditat de les habitacions, es pot optar pels terres clars i uniformes i les làmines estretes i llargues, en el cas de la tarima flotant o el parquet.

Michel_Chain_1

MKCA © Alan Tansey

MKCA © Alan Tansey

Encara que els habitatges petits acostumem a tenir una o dues estances, el bany i el dormitori tendeixen a segregar-se per crear ambients independents. Per fer-ho, es recomana instal·lar portes corredisses, dins i fora dels envans. En el cas de la cuina, es pot decantar per una porta corredissa de cristall o bé per un moble que funcioni, al seu torn, com a armari per al rebost.

Sovint els habitatges petits es moblen amb elements multifuncionals destinats a cobrir més d’una necessitat. És el cas dels pufs -que s’utilitzen tant per emmagatzemar objectes com per fer de reposapeus o seient-, els sofàs-llits, els quadres abatibles -que es converteixen en taules- o les cadires plegables -que es poden penjar en la paret sense que ocupin ni un centímetre de més.

Miel Arquitectos © Tiziano Caffi

Miel Arquitectos © Tiziano Caffi

Existeixen moltes opcions d’emmagatzematge perquè un habitatge petit resulti espaiós i ordenat. Els graons es poden habilitar com a calaixos i també es poden col·locar prestatges flotants dins dels armaris. Els llits amb canapè abatible o amb calaixos interiors són ideals per guardar-hi andròmines. Si l’habitatge té sostres alts, es pot optar per fixar el dormitori en un entresolat i utilitzar l’espai inferior com a armari o zona estudi. Per separar els espais res millor que les catifes, els paravents i els mobles de dues cares que s’utilitzen com a falsos envans, alhora que el seu espai s’aprofita per col·locar-hi llibres o el televisor.

Notícies relacionades:

Com aconseguir que una cuina petita sembli més gran

Com treure partit a un bany petit

Consells i idees d’emmagatzematge per a minipisos

 

<< tornar