Juny 2018 #53
Decoració

Com aprofitar al buit de l’escala

01Alguns poden pensar que el buit que queda sota l’escala és un espai perdut, però caminen molt equivocats. Amb una bona idea i els retocs decoratius oportuns, aquesta zona et pot resultar tremendament útil. Les seves possibilitats dependran de les teves necessitats, de l’estada en la qual estigui situada l’escala i, per descomptat, de la teva creativitat.

Petit rebedor. Si et topes amb l’escala quan accedeixes a casa, pots aprofitar l’espai per crear una zona acollidora que doni la benvinguda als visitants. Adorna-ho amb un penja-robes, un llum, un moble petit, una cadira, algun element decoratiu… Hi ha qui prefereix usar aquest espai per guardar bicicletes.

02Prestatgeria. En el saló, el buit sota l’escala pot servir-te de marc per a un moble baix sobre el qual col·locar la televisió. També pots instal·lar en aquest espai vàries baldes de diferents longituds i crear una prestatgeria o una llibreria.

Solucions de magatzematge. Construir un armari o una calaixera a mida et permetrà destinar aquest buit a guardar roba, la vaixella o qualsevol altre objecte. Fins i tot podria donar lloc a un celler o un rebost petit. Si l’escala arrenca en una cuina de dimensions reduïdes, una bona opció seria aprofitar l’espai per instal·lar electrodomèstics encastats.

Zona de treball o de lectura. Una taula estreta, una cadira i un punt d’il·luminació et bastaran per convertir la part baixa de l’escala en la teva oficina particular. També pots condicionar-la amb un seient còmode en el qual asseure’t a llegir o simplement relaxar-te.

– Utilitats originals. Si li tires imaginació, trobaràs altres usos atractius per a aquest buit aparentment inútil. En internet pots veure-ho transformat en un petit bany, una xemeneia, una caseta de jocs per a nens o un refugi per a mascotes.

 

<< tornar