Maig 2018 #52
Decoració

Com aprofitar al màxim el traster de casa

Si disposes de traster a casa però no el tens suficientment aprofitat, et donem algunes idees perquè sàpigues com organitzar-lo correctament, protegint els teus estris i disposant-los de manera que siguin més fàcils de trobar.

Comptar amb un traster, tan si està situat al garatge com a l’interior de l’habitatge, és una bona solució per emmagatzemar aquells objectes que no acostumem a utilitzar sovint. Tot i això, per evitar que se’ns acumulin és important saber com organitzar-los, usant i etiquetant caixes adequadament, sense sobrecarregar les prestatgeries i tenint especial cura amb els estris més fràgils.

Usar un emmagatzematge modular
Les prestatgeries modulars, amb caixes ben etiquetades i de diferents mides, ens permetran ordenar segons el tipus d’objecte que desitgem emmagatzemar. Aquest tipus de mòduls es poden desplaçar fàcilment de lloc i si utilitzem caixes apilables hem d’assegurar-nos que tinguin rodes perquè puguem moure-les sense problemes. D’aquesta manera, aconseguirem tenir millor accés a tots els objectes i una major mobilitat dins del nostre traster.

Ordenar per freqüència d’ús
A l’hora d’emmagatzemar els objectes convé disposar-los segons la freqüència amb que els haguem d’utilitzar. En aquest sentit, es recomana deixar més a la vista els objectes que necessitem diàriament, per exemple, estris d’oci o d’esport. En segon lloc, haurem de guardar tot allò que no usem tan sovint per exemple mantes o edredons.

Instal·lar panells metàl·lics amb ganxos
Una altra solució perquè el nostre traster sigui un lloc més harmoniós consisteix a col·locar panells metàl·lics a les parets amb ganxos o suports per subjectar tot tipus d’objectes des d’eines i utensilis de jardineria fins a bicicletes o cadires plegables.

Emmagatzemar el material esportiu
Disposar al nostre traster d’un espai dedicat exclusivament al material esportiu alleugereix la seva ocupació a d’altres habitacions de la llar. Així, podem fixar penjadors a les parets per penjar esquís, patins o pals d’hoquei mentre que altres utensilis menys grans com botes i cascs poden guardar-se en caixes de plàstic que els protegeixin de la pols i la brutícia.

Racons variats
Si disposem d’un traster ampli també podem habilitar racons relacionats amb les nostres aficions. Només farà falta situar un espai on col·locar aquells objectes que ens agrada utilitzar en el nostre temps lliure, per exemple, caixes per fer manualitats o pots de pintura i galledes amb pinzells per dibuixar. També podem reservar un espai per crear una petita vinoteca, sempre que el nostre traster tingui les condicions de temperatura i humitat òptimes per emmagatzemar ampolles de vi.

Objectes delicats
Convé recordar que cal emmagatzemar amb especial cura els utensilis més fràgils, utilitzant embolcalls específics que permetin protegir-los de possibles trencaments o desperfectes. Es recomana marcar-los amb etiquetes que indiquin ‘fràgil’ perquè siguin més fàcils de veure i evitar guardar-los en espais de pas o apilar-los ja que es podrien trencar amb facilitat.

Notícies relacionades

Habitatges amb traster i garatge inclosos

Cinc idees per organitzar el garatge

Consells per realitzar el canvi d’armari dels tèxtils de la llar

Consells i idees d’emmagatzematge per a minipisos

<< tornar