Juny 2018 #53
Decoració

Com allargar la vida dels teus electrodomèstics

Si vols evitar que els electrodomèstics de la teva llar s’espatllin abans d’hora, no només has d’usar-los correctament: també és bàsic col·locar-los en el lloc adequat i seguir el manteniment indicat. Un bon ús allargarà la seva vida útil i t’ajudarà a estalviar energia.

Nevera. Allunya-la de fonts de calor com el forn i de llocs en els quals el sol pugui incidir directament sobre ella. És important que la part posterior respiri i que el ventilador estigui net. Procura no introduir aliments calents en ella per evitar que el motor treballi més del necessari per refredar-los.

Forn. No col·loquis prop d’ell altres electrodomèstics ni mobles que puguin veure’s perjudicats per les altes temperatures. Assegura’t que no està pegat a la paret posterior. Preescalfa-ho abans d’usar-ho i utilitza recipients adequats.

Vitroceràmica. Protegeix-la amb una tapa per evitar que el cristall es danyi. Vés amb compte amb aliments com el sucre, que poden ratllar-la fàcilment. Neteja-la quan s’hagi refredat amb els productes pertinents.

Campana extractora. Assegura’t de mantenir-la lliure de greix perquè treballi millor. Renta els filtres amb freqüència; si són metàl·lics, pots fer-ho en el rentavaixella. Encén-la una mica abans de començar a cuinar i procura obrir la finestra per ajudar en la ventilació.

Microones. Evita col·locar-ho sota l’escalfador: si té alguna fugida d’aigua, podria espatllar-ho. Utilitza els recipients adequats amb ell, i no ho engeguis si està buit. Acostuma’t a passar-li un drap humit després d’usar-ho.

Rentavaixella. Abans d’utilitzar-ho, assegura’t d’eliminar restes de menjar que puguin obstaculitzar els filtres. Omple-ho al màxim per utilitzar-ho les menys vegades possibles. Per mantenir-ho net, pots programar un rentat buit al mes.

Rentadora. No la instal·lis en llocs a la intempèrie. Si la situes entre mobles, assegura’t que té suficient espai lliure. Aprofita tota la seva capacitat per reduir el nombre de rentats. Evita abusar dels programes a alta temperatura i recorda netejar el filtre amb regularitat.

Assecadora. Estableix el temps d’assecat necessari i combina peces grans i petites perquè la calor es distribueixi millor. No oblidis netejar el filtre de borrissol i el condensador.

Televisor. No ho situïs en zones humides, ni molt fredes o molt càlides. Evita col·locar damunt objectes pesats i vigila que la reixeta de ventilació no quedi obstruïda. Utilitza un drap sec per netejar-ho.

Aspirador. Canvia la borsa abans que s’ompli per complet per no castigar al motor. Procura neteja els filtres periòdicament.

<< tornar