Juny 2018 #53
Decoració

Com aconseguir un ambient de tardor a casa

Tardor-3El canvi d’estació comporta una nova paleta cromàtica que podem incorporar fàcilment a l’interior de la nostra casa. Combinant motius decoratius amb elements provinents de la natura aconseguirem que aquesta tardor el nostre habitatge respiri un ambient confortable i relaxat.

Per adaptar-nos als canvis de llum i de temperatura que comporta l’arribada de la tardor només fa falta que imitem la natura: de la mateixa manera que l’aspecte dels boscos muda amb la caiguda de les fulles dels arbres, també podem transformar l’estètica del nostre habitatge amb uns senzills però efectius tocs decoratius.

Canvi en els tèxtils

Només canviant les fundes dels nostres coixins aconseguirem un ambient diferent. Ocres, grocs i taronges són els colors que aporten una major calidesa a les estances. Els plaids lleugers i estiuencs es poden substituir per teixits naturals com el cashmere o el mohair en tons que combinen amb els coixins i quadrants.

Tardor-5Flors de tardor

Són moltes les plantes que floreixen a la tardor. És temps de crisantems, dàlies, zínnies i hortènsies. Col·locant rams amb flors de temporada a la sala d’estar o als dormitoris aconseguirem que totes aquestes estances s’impregnin no només de color sinó també de l’aroma de tardor. També podem aprofitar per plantar pensaments i hibiscus a la terrassa i/o balcó, ja que són plantes que floreixen a la tardor.

Espelmes en racons

Amb l’arribada de la tardor els dies es fan més curts i l’ús de les espelmes en determinats racons (taules, còmodes, estanteries, etc.) serveix tant de punt de llum com d’element decoratiu. La flama de les espelmes crea un ambient molt càlid i serè. Partint de la tendència del hygge, que persegueix el benestar de les petites coses, qualsevol racó de la nostra llar cobrarà un nou protagonisme amb l’ajuda d’uns senzills canelobres o porta veles.

Tardor-4Olor a tardor

Ja que no utilitzem el mateix perfum de nit que de dia, ni a l’estiu ni a l’hivern, el nostre habitatge també pot canviar de perfum quan es produeix un canvi d’estació. Canyella, fruits vermells, marialluïsa, bergamota o fustes de cedre ens conduiran directament a un bosc de tardor. Només necessitem ambientadors i encensos naturals amb aquestes fragàncies.

Tardor-2Fulles, branques i fruites

Podem aprofitar els passejos per recollir fulles seques, pinyes i branques. Un centre de taula amb aquests senzills elements aconseguirà que l’ambient natural de l’exterior es coli a l’interior. A la cuina una font amb magranes, taronges i mandarines i a la sala bols amb avellanes, nous, castanyes i avellanes amb la seva closca serviran d’element decoratiu al mateix temps que els aprofitem com aperitiu saludable.

Tardor-1

Notícies relacionades

Què és el hygge i com s’aplica a l’habitatge

Com preparar el teu jardí o terrassa per la tardor

Cinc fibres naturals imprescindibles per decorar a la tardor

<< tornar