Octubre 2017 @ca #45
Decoració

Com aconseguir que una cuina petita sembli més gran

cocina_pequeña_01
cocina_pequeña_02

En una cuina petita tot ho tens a mà, són funcionals i pràctiques tenint en compte l’espai reduït; però, a més a més, si volem que sembli més gran, només hem d’aplicar uns senzills trucs.

Les cuines són una de les estances de la llar en què més temps passem al cap del dia i no sempre tenim els metres que necessitem per treballar-hi  amb el confort que volem. Amb tot, també poden ser eficients i funcionals. Per aconseguir-ho no fa falta que tiris cap paret ni que facis obres. Amb uns simples trucs decoratius i mantenint-la sempre ben ordenada i neta trauràs tot el profit als metres quadrats de la teva cuina.

Juga amb colors clars. Utilitza una paleta de colors neutres i clars, com ara el blanc o qualsevol altre to cru, que predomini en tota l’estança, tant en les parets com el terra o els mobles. D’aquesta manera aconseguiràs un espai confortable i diàfan i tindràs més sensació d’amplitud. Per contra, si busques contrastar o ressaltar algun element, aconsegueix-ho a través del color del mobiliari o els electrodomèstics.

Terres amb motius geomètrics. Un altre truc per fer que la teva petita cuina sembli més gran és utilitzar un paviment amb dibuixos geomètrics. En funció del motiu, tindràs la sensació que la cuina és més llarga o més ampla. D’altra banda, no col·loquis les rajoles del terra en línia perpendicular a les parets. Encara que necessitis més temps i més material, col·loca-les en diagonal: la cuina et semblarà visualment més espaiosa.

Aprofita la llum natural. Una bona il·luminació és crucial en tota estança i especialment en llocs de dimensions reduïdes. Així doncs, i en la mesura que puguis, és important mantenir la cuina ben il·luminada. Els llums halògens són indicats per a aquest tipus d’estances i, a més a més, també és recomanable instal·lar llums auxiliars sota els mobles alts per reforçar la zona de treball de la cuina.

Tot en ordre. Si tens un espai petit has d’evitar costi el que costi el desordre. Opta per un look minimalista; instal·la prestatgeries obertes i armaris sense portes, i habitua’t a mantenir-ne el contingut sempre net i ordenat. Si necessites armaris, instal·la’ls a la part superior de les parets i intenta que arribin fins al sostre. Així utilitzaràs el poc espai de manera més eficient.

Electrodomèstics petits. La grandària sí que és important, si més no a les cuines petites. Regateja tots els centímetres que puguis als electrodomèstics. Si no necessites una cuina amb quatre cremadors, instal·la’n una amb dos focs. Si els teus hàbits i estil de vida t’ho permeten, col·loca una nevera de grandària mitjana. Prenent centímetres de cada aparell aconseguiràs un considerable estalvi d’espai perquè tot càpiga a la teva cuina.

Superfícies brillants. Una altra manera d’aconseguir que la cuina sembli més gran és utilitzar superfícies reflectants; ja siguin col·locant terres amb paviments brillants, pintures setinades a les parets, electrodomèstics d’acer inoxidable o taulells envidrats. Si les portes dels armaris són de vidre en comptes de fusta aconseguiràs engrandir la cuina, per petita que sigui.

Si poses en pràctica aquests senzills sis trucs, aconseguiràs que la teva cuina llueixi més espaiosa i tindràs més amplitud i comoditat.

<< tornar