Juny 2018 #53
Assessor

Com aconseguir que el dia de la mudança sigui un èxit

cajas_salonDesprés planificar el trasllat i amb els embalatges a punt, arriba per fi el moment de realitzar la mudança. Perquè la jornada es desenvolupi sense problemes i puguis gaudir de la teva nova llar des del primer dia, et donem algunes recomanacions.

Tant si has decidit contractar una empresa de mudances com comptes amb l’ajuda d’amics i familiars has de tenir en compte les següents qüestions:

La vigília del trasllat

Tria la roba que utilitzaràs el dia de la mudança i procura tenir a mà el kit de supervivència que vas preparar quan vas planificar la mudança -una petita maleta amb els estris bàsics- que necessitaràs quan t’instal·lis a la teva nova llar. Recorda també de desconnectar la nevera i el congelador a la nit. Finalment, no vagis a dormir massa tard per poder començar la mudança a primera hora del matí.

 Dia D

 – A l’antic domicili

Si fas el trasllat pel teu compte i has llogat una furgoneta o camió, hauràs de recollir-lo d’hora i aparcar-lo el més a prop possible del teu domicili. Recorda tenir a mà la llista de l’inventari i anar taxant tot allò que es va carregant al vehicle.

Si t’has decantat per una empresa de mudances, procura tenir tot a punt a l’hora acordada per no perdre ni un minut. Depenent de la mida de les teves pertinences o si la comunitat de veïns de la finca prohibeix l’ús de l’ascensor, pots optar per utilitzar l’escala o una plataforma elevadora que el transportista s’encarregarà d’instal·lar al carrer per traslladar tots els mobles i caixes fins al camió. Procura supervisar aquest procés per evitar qualsevol pèrdua.

Tant si comptes amb l’ajuda d’amics o familiars com si has triat una empresa de transports serà convenient que en el primer viatge es desplaci una persona de la teva confiança per supervisar les operacions de descàrrega. A mesura que els mobles i les caixes vagin desapareixent de casa teva hauràs d’anar taxant l’inventari de la teva llista.

No abandonis l’habitatge fins que estigui totalment buit i recorda tancar les claus de pas d’aigua i de gas abans de acomiadar-te de la teva antiga llar.

– En el teu nou habitatge

Ja en la teva nova casa revisa la ubicació de les caixes que han arribat. Si hem tingut la precaució de retolar indicant a quina estança pertany cada caixa, simplement caldrà dipositar-la on correspongui.

Amb la mateixa llista que has utilitzat per supervisar el trasllat, realitza una comprovació de l’inventari. Les empreses de mudances acostumen a utilitzar també fulls de control. Compara els dos documents per verificar que cap paquet s’hagi perdut pel camí. Si alguna caixa conté elements fràgils, obre-la per comprovar el seu estat i si detectes qualsevol desperfecte, fes una reclamació a l’empresa de transport.

Post-mudança

Segueix també un ordre al desempaquetar: habitació per habitació i prioritzant els estris i mobles imprescindibles o de primera necessitat. No et preocupis per la resta de les caixes ja que poden romandre tancades durant més dies.

Paral·lelament també podem començar a muntar els mobles per estances començant pel bany, la cuina i el dormitori. Deixa la sala d’estar pel final ja que és l’habitació que més esforç requereix i també on segurament es trobi el major nombre de caixes per desempaquetar. Prestatgeries i quadres també poden esperar.

herramientas

 

Notícies relacionades:

Com planificar una mudança

Com fer que la mudança sigui més fàcil

Guia d’utensilis bàsics en una casa nova

 

<< tornar