Juny 2018 #53
Decoració

Claus per decorar un àtic

En decoració d’interiors, un àtic és un repte molt interessant perquè la seva estructura ens incita a ser creatius i aprofitar cada centímetre de l’habitatge. 

Els àtics suposen un repte a l’hora de decorar-los, a causa de la seva distribució, i són idonis per incorporar-hi recursos per tal d’optimitzar l’espai i les seves peculiaritats. És un espai ideal per convertir-lo en un habitatge acollidor, funcional i adaptat a les nostres necessitats. Per aconseguir-ho, cal encertar a l’hora de distribuir i triar la decoració, minimalista per aprofitar l’espai al màxim, adaptant-la moltes vegades a les exigències i limitacions de la seva distribució. Amb uns consells senzills i útils, el nostre àtic es transformarà en un espai acollidor i còmode per viure-hi.

Colors clars. Un dels reptes que cal considerar en aquests habitatges és l’espai, moltes vegades menor que el que trobem en d’altres. L’opció més pràctica és, per exemple, a l’hora de pintar-lo, apostar pels tons clars, amb els quals aconseguiràs que l’espai es vegi més gran i lluminós. El blanc i el groc són dos colors que sempre funcionen bé per donar-li un aire net i modern. Si vols donar un toc més personal a la llar, intenta que els sostres tinguin sempre un parell de tons més clars que les parets. Aconseguiràs un efecte de més amplitud. Per trencar tanta “claredat”, afegeix una mica de textura a l’ambient, ja sigui mantenint lliure alguna paret de maó o pedra o bé pintant-la d’algun color fosc de contrast. Si el teu àtic mostra les bigues de la teulada, pinta-les de color negre o cafè fosc. Amb això accentuaràs la seva presència i donaràs més vida a l’espai. No limitis els colors clars a la pintura, incorpora’ls també al mobiliari i als tèxtils.

Il·luminació. Aprofita al màxim la llum natural. La terrassa converteix el seu accés en el centre de l’espai i en la principal font de llum de l’habitatge. Decora la porta o les finestres amb cortines transparents o de colors clars que deixen passar la llum. Et donaran la privadesa que necessites alhora que et garantiran la major lluminositat possible.

Tot en ordre. El primer que has de fer és dibuixar el plànol de l’àtic en un paper amb totes i cadascuna de les mides de les diferents estances. Així tindràs ben clares les dimensions reals i podràs decidir quina és la millor manera d’optimitzar els metres quadrats de l’habitatge. Recorda que les reculades de paret i els racons són ideals per instal·lar-hi mobles baixos, prestatgeries o llibreries per guardar-hi coses. Els mobles cantoners també són molt útils i decoratius, igual que els baguls, que donen un toc molt particular a qualsevol decoració i són perfectes per emmagatzemar-hi roba de temporada, roba de llit o les estovalles, per exemple.

Ambient minimalista i funcional. No omplis el teu àtic amb elements innecessaris i descarta els mobles molt grans. Tria peces mitjanes i petites i que realment necessitis per aconseguir que l’habitatge sigui més còmode. Com ja hem dit abans, els mobles baixos, per exemple, t’ajudaran a tenir l’espai que necessites sense que l’àtic s’empetiteixi visualment.
Una altra bona opció és optar per un mobiliari funcional, com ara cadires o taules plegables quan no siguin necessàries i llits abatibles adossats a la paret, i per mobles amb un doble ús, com butaques convertibles en llit, banques que també funcionin com a lleixa o llits sustentats sobre calaixeres.

El menjador i la cuina. A l’hora de decorar el teu àtic, el menjador i la cuina poden ser algunes de les estances més complicades. Per guanyar amplitud i aprofitar tot l’espai disponible, pots apostar per les cuines americanes, és a dir, unir els dos espais. Quant a mobiliari, seguint amb exemples anteriors, podem instal·lar taules rectangulars ajustades a la paret que es poden plegar a la cuina.

La terrassa. Hi ha mobles i plantes específics per a espais exteriors que t’ajudaran a donar a la terrassa l’ambient que més t’agradi: chill out, rústic, industrial… Amb un banc o un puf que serveixi de taula de centre, unes jardineres de ferro forjat, alguna catifa de fibra i un para-sol en tindràs prou, per exemple, per donar personalitat a la teva terrassa. Si no vols que la meteorologia en condicioni l’ús, instal·la-hi alguna estufa d’exterior, algun element que aturi el vent, com un paravent o una persiana, i una bona il·luminació. Si el que busques a la terrassa és un espai extra d’emmagatzematge, disposes d’una gran varietat d’armaris de resina, d’acer o de fusta que resisteixen bé a la intempèrie i t’oferiran una solució molt pràctica per guardar-hi coses.

Amb aquests consells, ja pots decorar el teu àtic i aprofitar cada racó perquè es torni un lloc còmode, acollidor i funcional.

<< tornar