Juny 2018 #53
Decoració

Claus per tenir una habitació infantil ordenada

habitación infantil orden
habitación infantil decoración
habitación infantil pizarra

El dormitori dels més petits ha de ser un espai on se sentin còmodes, un lloc per jugar i desenvolupar les seves activitats. Per aconseguir que no sigui un caos i que tot estigui al seu lloc, la clau és fer-ho fàcil, amb mobles i accessoris a la seva mida perquè puguin guardar les seves coses.

Joguines de mides diferents, peces de trencaclosques i mecanos, llapis i pintures, contes, roba… Per evitar que tot acabi escampat pel terra i que l’habitació dels nens sigui un desastre, hem de posar al seu abast diverses opcions perquè puguin ordenar i guardar-ho tot de la manera més senzilla.

A continuació, et donem diferents idees perquè el seu dormitori sigui un espai divertit i, alhora, funcional.

Sota el llit. Les estructures amb calaixos a la part inferior són ideals per aprofitar l’espai que hi ha a sota del llit. Com que queden al nivell del terra i tenen profunditat, és un lloc perfecte per guardar-hi caixes de trencaclosques i joguines voluminoses. Si el llit no té aquest disseny d’armadura, pots aplicar el mateix concepte col·locant caixes sota el somier; tria-les amb rodes perquè els sigui més fàcil de fer-les relliscar. N’hi ha de diferents dimensions i d’alegres colors en plàstic transparent, cosa que permet veure el que hi ha dins.

La roba a l’armari. Perquè les peces no acabin amuntegades pel terra o a sobre del llit, hi ha alguns elements que els poden facilitar la tasca de recollir-les i guardar-les ells mateixos. Generalment la barra dels penjadors està massa alta per als més petits. Si la substitueixes per una barra hidràulica, la podran pujar i baixar estirant suaument una palanca. Per a la roba interior i peces de poc volum, com ara samarretes, és millor que en la part inferior de l’armari hi hagi calaixos.
Una bona manera d’ajudar-los perquè sàpiguen on va cada cosa és enganxar a la part exterior un dibuix o una foto del que hi ha a cada calaix. Pots fer el mateix amb les caixes que siguin opaques. Si el dormitori és compartit, posa els noms per delimitar la zona de l’armari de cada nen.

Contenidors originals. Repartits per l’habitació, adossats a la paret o aprofitant una cantonada, funcionen com a mobles auxiliars on fins i tot els més petits poden reunir i classificar fàcilment ninots i peces de construcció, cotxes, cartolines, pintures… Hi ha diferents models: contenidors de colors de plàstic rígid que es poden apilar o bé collar a la paret; mòduls baixos amb rodes i guies per a safates o calaixos extraïbles; divertits cilindres de tela (polièster) amb diversos separadors que es poden penjar mitjançant velcro d’una barra o un penjador, i fins i tot del sostre amb una corda. En aquest cas, calcula bé l’altura perquè sigui accessible al nen.

Elements amb doble funció. Els baguls, pufs o bancs amb tapa, a més de servir de seient, ofereixen una bona capacitat d’emmagatzematge a l’interior.

Prestatgeries o llibreries d’altura mitjana. A diferència de la resta de la casa, a l’habitació dels nens no convé aprofitar tota l’altura de la paret per col·locar-hi una llibreria o prestatges, si més no mentre són petits. És preferible evitar riscos de caigudes assegurant-nos que tinguin a mà els seus contes i llibres. Si així i tot no arriben a algun dels nivells, pots incloure a l’habitació un tamboret de plàstic dur, més lleuger i fàcil de netejar, que tingui una base ampla i estable. Alguns models incorporen una protecció antilliscant a la part superior per evitar relliscar.

Escriptori organitzat. En funció de la mida de la taula, hi pots col·locar un got per als llapis; un parell de safates apilables per a papers, làmines d’adhesius, retallables; caixes de galetes reciclades per guardar pintures, plastilines, material de dibuix; arxivadors de plàstic o cartró per a quaderns, còmics… D’aquesta manera, l’escriptori estarà sempre buit i preparat per fer manualitats o deures. Si la taula no té prestatges, pots adquirir una calaixera independent amb rodes, d’un color que contrasti amb la resta del mobiliari.

Parets fora de perill amb taulers. Tant la versió clàssica de suro com els murals magnètics amb imants de divertides formes i colors són la millor opció perquè els nens puguin penjar els seus pòsters, dibuixos i notes sense espatllar les parets amb xinxetes o cel·lo.

Pissarres i cavallets més nets. Per als nens que són amants del dibuix, res millor que una pissarra blanca amb retoladors que es poden esborrar sense tacar. També hi ha suports, similars als de cuina, i cavallets amb rotllos de paper resistent i apte per a tot tipus de pintures.

Amb totes aquestes propostes, el dormitori dels nens estarà sempre ordenat i a ells els serà molt més fàcil trobar, agafar i guardar les seves coses sense ajuda.

<< tornar