Juny 2018 #53
Decoració

Claus de les cases ‘Open Concept’

Open_menjador_okL’‘Open Concept’ es caracteritza per la distribució diàfana de les habitacions amb l’objectiu d’emfatitzar la sensació d’amplitud i l’aprofitament dels espais. Aquest concepte d’habitatge que fa alguns anys podíem associar amb cases poc convencionals o tipus loft, avui s’ha popularitzat i adaptat a les noves necessitats.

Un model d’habitatge obert i flexible en el que els espais poden adoptar diverses funcions segons les necessitats dels seus integrants. Aquestes són les bases de l’‘Open Concept’, una de les tendències decoratives més populars.

La llum com a eix vertebrador
Les cases ‘Open Concept’ destaquen per unificar les habitacions i crear espais multifuncionals a través d’eliminar els envans. També per l’ús de parets corredisses o fins i tot de vidre perquè la llum flueixi per tot l’habitatge.

Dependències connectades
Integrar la cuina al saló-menjador és una de les distribucions que proposa l’‘Open Concept’. Aquesta modalitat és especialment interessant en cases de dimensions reduïdes ja que evitant la segregació de les dependències es guanya amplitud, comoditat i confluència entre els espais. Una altra opció és substituir l’envà per un muret d’obra a mitja alçada que prolonga la cuina i permet un doble ús, com a passa plats i/o espai per menjar.

Open_bany_okTonalitats que unifiquen
El revestiment continu és una de les opcions més utilitzades a l’estil ‘Open Concept’. Pintant totes les parets del mateix color o aplicant el mateix terra en diverses estances s’emfatitza la seva fusió. També es pot optar per una línia cromàtica en diferents elements, per exemple, al taulell de la cuina, al sofà i a un armari del saló per potenciar la sensació de continuïtat. En espais no molt grans es recomana l’ús del blanc a les partes i terres laminats, parquet o vinils clars al terra per aconseguir més lluminositat.

Open_escales_okElements de mobiliari amb doble ús
La versatilitat és un altre dels atributs de les cases ‘Open Concept’. En este sentit, l’aprofitament del mobiliari per a més d’una funció preval en aquest estil. Per exemple, un moble baix disposat entre el dormitori i la sala d’estar pot funcionar com element divisori i a la vegada utilitzar-se com a sabater per un costat i llibreria per l’altre. El forat d’una escala pot convertir-se en una fantàstica estanteria o un espai d’emmagatzematge i les taules plegables o adossades a la paret són molt útils ja que sense ocupar espai permeten improvisar zones de treball.

Notícies relacionades

Com aprofitar fins l’últim centímetre del teu pis

Avantatges i desavantatges d’una cuina oberta

Consells i idees d’emmagatzematges per a mini pisos

Com habilitar un escriptori en qualsevol racó

<< tornar