Maig 2018 #52
Reportatge

Ciutats cada vegada més intel·ligents

post_moment_solvia_smartcities_01Les noves tecnologies han arribat per quedar-se i per revolucionar el món. No hi ha àmbit o sector que s’escapi de la voluntat renovadora i transformadora de les aplicacions i les xarxes socials. I les ciutats no podien ser menys. El 2050, el 75% de la població mundial viurà en ciutats segons dades de l’ONU. Les noves tecnologies poden ajudar al fet que les urbs del futur siguin ciutats més humanes, més habitables i més eficients. D’aquí el naixement d’un nou concepte, les Smart Cities, ciutats que pretenen transformar-se de la mà de les noves tecnologies.

D’iniciatives i noves aplicacions per desenvolupar Smart Cities n’hi ha moltes. Aquí us presentem una petita selecció amb un nexe comú: la participació dels ciutadans per millorar les seves ciutats.

Fixmystreet. És una aplicació amb consciència cívica. Limitada de moment a algunes ciutats del Regne Unit i Brussel·les, és un model que permet denunciar petits desperfectes urbans perquè les autoritats pertinents ho solucionin. A Espanya funciona una versió local, Arreglamicalle.com, que setmanalment envia un informe als responsables de cada municipi amb les denúncies registrades.

Blablacar. Aquesta xarxa social permet que ciutadans que no es coneixen comparteixin cotxe i les despeses a l’hora de fer un viatge. Per evitar problemes legals, l’aplicació calcula el preu just per trajecte perquè el conductor no es lucri compartint cotxe, sinó que realment comparteixi les despeses del viatge. Res a veure amb la polèmica Uber, servei de taxis en línia qüestionat perquè no complia la normativa de transport de nombrosos països europeus.

Airbnb. Aquesta aplicació ha marcat un abans i un després en el món de la reserva i el lloguer d’allotjaments. Des que fa set anys es va posar en funcionament, aquesta xarxa social no ha parat de créixer. Actualment compta amb milions d’usuaris i permet reservar i llogar cases particulars; una opció que sol sortir sensiblement més barata que pernoctar en hotels i que s’ha convertit en tendència aquests darrers anys.

MÉS INFORMACIÓ A Solvia.cat

<< tornar