Juny 2018 #53
Decoració

Cinc tendències en decoració amb catifes per a 2015

Estampats florals, motius geomètrics, imitacions artístiques… Aquest any, la decoració d’interiors t’ofereix atractives i variades possibilitats per vestir a la moda els terres de casa teva. A més a més, les catifes més actuals es sumen a la tendència DIY i donen la possibilitat de dissenyar les teves pròpies creacions a mida.

Són una peça essencial a la llar. Si apliques els consells de decoració adequats, les catifes no tan sols et transmetran calidesa, sinó que també et poden ajudar a fer que la teva llar tingui un estil propi o adaptat a la moda. Com que són molt importants en decoració, no és estrany que prop de 40.000 persones acudissin fa uns dies a Hannover (Alemanya) per assistir a l’edició més recent de Domotex, la principal fira del sector dedicada a les catifes i la cobertura de terres. A Domotex 2015 es van presentar les últimes tendències en colors, formes, materials i tècniques de decoració amb catifes. Si analitzem les novetats que es van presentar a la fira i les impressions d’alguns experts en decoració, podem resumir el que prevaldrà el 2015 en aquests cinc punts:

1. Combinació de colors i textures

Les catifes que juguen amb dos colors o amb diversos tons d’un mateix color aporten un look multidimensional al terra i són flexibles per decorar una estança.

El gris i el gris bru, com a colors neutres, són sempre vigents per l’elegància i la versatilitat que tenen: combinen tant amb blanc i negre com amb colors brillants. També es barregen en una mateixa catifa diferents materials o textures per crear més atractiu visual o augmentar la sensació de calidesa, com a combinacions de pèl alt i curt o mescles de diferents fils.

2. Catifes amb estampats geomètrics i florals

Continuen sent especialment populars les catifes decorades amb ratlles o formes geomètriques. L’avantatge d’aquests motius és que visualment són molt atractius i que, alhora, poden ser sofisticats i atemporals. També estan de moda els dissenys orgànics, amb motius florals, com una manera de portar la naturalesa a l’interior de la llar. Les flors, que tenen una gran tradició en l’estampat de les catifes, s’actualitzen amb looks més moderns i proporcions més reduïdes. A més a més, torna el protagonisme de la catifa persa, que es reinventa substituint, per exemple, els motius florals per línies geomètriques.

3. Catifes personalitzades: tria com vols que sigui la teva catifa

Si ets amant de les coses fetes a mà, estàs de sort: la tendència DIY ha arribat a les catifes. Alguns fabricants et permeten personalitzar la teva catifa en funció dels teus gustos o de les característiques de l’espai. Les catifes que t’ofereixen es munten per peces com si es tractés d’un puzle. Juguen amb formes geomètriques i amb colors i textures diferents. Les seves propostes et poden ajudar a adaptar el disseny de la catifa a les teves preferències, que centri l’atenció en una zona concreta de l’estança.

4. La catifa com a obra d’art

Avui dia, les obres d’art ja no pengen exclusivament de les parets de les cases, sinó que també poden captar l’atenció dels visitants des del terra. Les últimes tendències decoratives mostren originals catifes que reprodueixen gravats famosos o imiten obres pictòriques. També es podrien considerar autèntics tresors artístics algunes peces elaborades a mà amb materials naturals, en les quals els creadors bolquen tota la seva tradició i creativitat.

5. Materials sostenibles

Les noves catifes i cobertures de terra continuen apostant per la tendència ecològica i reutilitzen materials com ara el plàstic, el suro o el cuir envellit. A més a més, combinen aquests materials sostenibles amb fibres naturals.

Com pots comprovar, les tendències en decoració amb catifes per a 2015 ofereixen propostes per a tots els gustos. Ara ets tu qui ha de triar la que més t’agradi i traslladar-la a casa teva. Amb això aconseguiràs dotar la teva llar d’un segell distintiu, càlid i a la moda.

<< tornar