Juny 2018 #53
Decoració

Cinc idees per organitzar el garatge

ideas para reutilizar el garaje
ideas para organizar el garaje

El garatge és el gran oblidat de les nostres cases. És un lloc sense gaire atenció decorativa i que limitem al seu ús més primari, guardar el nostre cotxe, desaprofitant d’aquesta manera moltes de les possibilitats que té. Ben organitzat i ben decorat es pot convertir en el nostre comodí d’emmagatzematge, en el nostre taller particular o en un lloc per evadir-se de les rutines diàries.

Renta-li la cara. Fes neteja, condiciona el terra i les parets, i aprofita-ho per desfer-te d’objectes que ja no utilitzis. Una vegada hagis seleccionat el que vols conservar, és el moment de decidir quin mobiliari necessites per emmagatzemar coses al costat del teu cotxe: prestatgeries, calaixeres o armaris. Una bona solució són les caixes per a eines amb rodes, que són fàcils de moure i d’apilar; una altra opció són les prestatgeries metàl·liques que s’ajusten a la paret i que ofereixen un espai d’emmagatzematge ordenat i senzill. Per molt que sigui el dormitori del teu cotxe, el garatge també ha de ser una estança on t’has de sentir bé.

Fes-lo confortable. Una il·luminació correcta farà que sembli una habitació diferent. Amb un bon sistema de fluorescents n’hi haurà prou per proporcionar-te la claror que necessites. I si hi penses instal·lar una zona de treball, una de les millors alternatives són els focus halògens per assegurar-te un extra de llum. No acostuma a tenir instal·lació de calefacció ni d’aire condicionat, així que, si és possible, aïlla’l tèrmicament. D’aquesta manera aconseguiràs que sigui una estança més confortable, capaç de mantenir-se fresca a l’estiu i calenta a l’hivern.

Decoració amb sentit. La decoració d’un garatge ha de ser coherent amb els elements que han de conviure en aquest lloc. Descarta les catifes o les plantes, per exemple. Les primeres no es porten bé amb el greix i els fums dels cotxes i les segones necessiten una llum natural que difícilment trobaran aquí. Pensa millor en ganxos per penjar les bicicletes i en tot tipus de prestatgeries. Intenta que tots els elements que integris siguin tan útils i pràctics com decoratius. Finalment, per a les parets són millors els papers tapís que simulen maons o pedra, ja que es poden rentar, i per al terra, els paviments de ciment polit, que són fàcils de netejar i antilliscants.

Munta el teu propi taller. Si ets un manetes, reserva un espai per col·locar-hi una taula de treball i així hi podràs muntar el teu propi taller de bricolatge. Intenta, també, si pots, instal·lar-hi algun tipus d’aïllament acústic que t’estalviï problemes de sorolls per part dels veïns i de la teva família mentre treballes.

Crea el teu racó d’evasió. El pots convertir en una zona de desconnexió. Una de les opcions més pràctiques és triar un racó per situar-hi un sofà o una butaca i crear el teu lloc de lectura. Evita les tapisseries de tela i tria algun material resistent i fàcil de rentar, com ara la pell sintètica. Un bon llum de peu, una tauleta i un equip de música t’ajudaran a proporcionar més comoditat i benestar.

Amb aquestes cinc idees, segur que trauràs molt partit a un dels llocs més desaprofitats de la majoria de les llars.

<< tornar