Juny 2018 #53
Tendències

Cases museu, l’alternativa cultural i turística

Solem conèixer els representants de la nostra història artística i cultural per les obres que ens van deixar. Per què no coneixem també la seva manera de viure? Descobrir la intimitat de la llar, l’entorn creatiu, ens pot ajudar a entendre millor el seu art i l’època en què van viure. Això és el que proposen les cases museu. Et convidem a recórrer algunes de les més interessants en aquestes deu províncies.

 1. Madrid
  A la capital d’aquesta província trobaràs el museu Sorolla, situat en un palauet de principi del segle XX on el pintor va residir i va treballar fins a la mort, i la casa de Lope de Vega, que et permetrà descobrir com es vivia durant el Segle d’Or Español. A Alcalá d’Henares podràs visitar la casa natal de Cervantes, que guarda un valuós fons bibliogràfic de l’autor i recrea la vida domèstica als segles XVI i XVII.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Madrid? Prem aquí
 1. Toledo
  La província acull dues cases museu relacionades amb El Quixot. A Esquivias tens la casa de Cervantes, on l’escriptor va residir durant una temporada i va trobar inspiració per definir els personatges del que seria la seva gran obra. I en El Toboso hi ha la casa de Dulcinea, en què va viure la jove que va inspirar la famosa dama literària. Tots dos edificis recreen les casones de llaurar del segle XVI.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Toledo? Prem aquí 
 1. Valladolid
  Seguint amb Cervantes, a la capital val·lisoletana es conserva la residència del cèlebre autor de 1604 a 1606 i on sembla que va acabar El Quixot. Valladolid també va acollir Cristòfor Colom els seus últims anys, com ho recorda un palau que exhibeix material relacionat amb el descobriment d’Amèrica. A la ciutat hi ha, a més a més, la casa natal de José Zorrilla, moblada segons l’estil vuitcentista.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Valladolid? Prem aquí
 1. Saragossa
  A Fuendetodos va néixer Francisco de Goya. La seva casa natal conserva l’aspecte rústic i auster de l’època en la qual el pintor va passar els primers anys de vida, a mitjan segle XVIII.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Saragossa? Prem aquí
 1. Sevilla
  Visitar el barri de Santa Cruz, a Sevilla capital, et permetrà descobrir la casa museu de Murillo, en la qual el pintor barroc va viure els últims anys. L’habitatge rememora l’ambient de les cases del segle XVII.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Sevilla? Prem aquí
 1. Granada
  Si vols conèixer millor Federico García Lorca, et pots apropar a la seva casa natal a Fuente Vaqueros, fidelment reconstruïda amb objectes de l’època. També pots visitar, a la capital, La Huerta de San Vicente, finca d’estiueig de la seva família i on el poeta va viure els dies previs a ser detingut. A la ciutat trobaràs, a més a més, la casa museu de Manuel de Falla, un típic carmen granadí que conserva records del compositor.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Granada? Prem aquí 
 1. Màlaga
  A la capital hi ha la casa natal de Pablo Picasso. A més de recrear l’ambient vuitcentista de l’època en algunes de les estances, hi trobaràs obres i objectes personals del pintor.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Màlaga? Prem aquí
 1. Girona
  La vida i l’obra de Salvador Dalí estan estretament lligades a aquesta província. Hi pots visitar dues cases museu sobre el genial pintor: la seva residència a Portlligat (Cadaqués), en la qual va viure i va treballar entre 1930 i 1982, i el castell de Púbol, una fortificació del segle XI que Dalí va regalar a la seva esposa Gal·la els anys setanta. El mateix pintor va participar activament en la rehabilitació i decoració de tots dos edificis.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Girona? Prem aquí
 1. Barcelona
  La Ciutat Comtal acull la casa museu de Gaudí, situada al Parc Güell, on l’arquitecte modernista va viure de 1906 a 1925. S’hi troba el Gaudí més íntim i s’hi poden contemplar mobles i objectes que ell mateix va dissenyar. També val la pena acostar-se a Sitges per visitar el Cau Ferrat, una casa-taller fundada en 1893 per Santiago Rusiñol en la qual es reunien diversos escriptors, músics i artistes modernistes.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Barcelona? Prem aquí
 1. Guipúscoa
  A Pasaia pots veure la casa típica en la qual Víctor Hugo es va allotjar en 1843. L’habitatge conserva tant objectes personals de l’escriptor francès com el mobiliari original dels segles XVIII i XIX.
  Vols saber els immobles que Solvia té a Guipúscoa? Prem aquí

Planificar una ruta per les cases museu del nostre territori et descobrirà una manera diferent de fer turisme aquest estiu. Amb això, podràs conèixer millor als artistes que admires i deixar volar la imaginació intentant visualitzar com van viure i en què es van inspirar.

<< tornar