Novembre 2017 #46
Decoració

Calefacció per a exteriors

CALEFACCION_01

Amb el fred hivernal també pots gaudir del teu jardí o terrassa, ja que hi ha opcions de calefacció que ens permeten gaudir d’aquests espais en aquesta època de l’any. A continuació, et presentem diferents sistemes de calefacció d’exteriors perquè triïs el que s’ajusti més a les teves necessitats i estil decoratiu. 

Segur que has vist més d’una vegada que en alguns bars i restaurants escalfen les seves terrasses amb sistemes de calefacció exterior, de manera que les poden obrir a l’hivern. Tu pots fer el mateix a casa. Amb aquests innovadors sistemes podràs escalfar i crear un ambient molt agradable a l’exterior de la teva llar. N’hi ha d’elèctrics, nodrits amb gas o gasoil. Per triar el que et convé més només has de tenir en compte quina superfície vols escalfar i quin disseny combina més bé amb la teva decoració.

Estufes d’exterior. Aquestes estufes, a més d’escalfar una àrea de fins a 30 metres quadrats, són les que més ens ajudaran a decorar la nostra terrassa o jardí. Funcionen amb gas propà, més eficient que el butà ja que funciona millor a temperatures baixes. No obstant això, s’han de situar en espais exteriors ben ventilats. Les estufes amb més potència són les de peu i, per contra, les de sobretaula emeten una calor més suau. Hi ha models que incorporen un regulador de flama que permet optimitzar l’eficiència i la durada de la bombona. L’autonomia d’aquests sistemes de calefacció pot aconseguir fins a les 70 hores, però normalment oscil·len entre les 12 i les 19 hores.

Escalfadors d’aire. Si has decidit instal·lar una carpa per aprofitar el teu jardí a l’hivern, la millor opció de calefacció exterior són els d’aire, que poden funcionar amb gas o gasoil. Aquestes estufes tenen un ventilador que fa passar l’aire per la cambra de combustió en la qual hi ha el cremador i es caracteritzen per la potència, la rapidesa d’escalfament i l’eficiència. Els escalfadors d’aire són ideals per climatitzar grans espais i tenen una autonomia de funcionament que, depenent del model, oscil·la entre les 6 i les 12 hores.

Radiadors halògens. Aquests dispositius són la millor solució elèctrica per donar temperatura a la nostra terrassa o jardí. Són molt eficients, no generen ni gasos ni residus, tenen una autonomia il·limitada i es poden instal·lar en qualsevol lloc situat a prop d’un endoll. Pots trobar models de peu, terra o paret que combinen amb qualsevol decoració. Una opció, per exemple, és instal·lar dos o tres d’aquests dispositius penjats d’algun mur; són fàcils d’instal·lar i solen ser molt discrets. Aquests radiadors funcionen emetent calor per infrarojos i no ressequen l’ambient. El seu punt feble és el seu abast efectiu, que oscil·la entre els 7 i els 15 metres quadrats, depenent del model.

Calefactors industrials. Pots instal·lar els calefactors industrials on vulguis, només necessites tenir una connexió elèctrica a prop. L’autonomia és il·limitada, no tenen cap tipus d’emissions i el manteniment és molt senzill ja que són molt resistents a la pols i l’aigua. Les estufes industrials proporcionen, en definitiva, un flux ràpid d’aire calent capaç de climatitzar àmplies superfícies; però generen un consum elevat d’electricitat.

De peu, penjades a la paret, de gas o elèctriques, tots aquests sistemes de calefacció exterior són ideals per escalfar la zona on els col·loquis i, a més a més, disposen de dissenys originals que donaran un toc decoratiu a la teva terrassa o jardí.

<< tornar