Juny 2018 #53
Assessor

Beneficis de vendre una casa amb un assessor personal

beneficios_vender_asesor_postVendre un habitatge no és fàcil. Encara que actualment existeixen eines que possibiliten que els particulars puguin anunciar la seva casa pel seu compte, la complexitat del procés de vendre-la fa que comptar amb l’assessorament professional i l’acompanyament d’un agent immobiliari sigui la decisió més recomanable.

Preparar l’habitatge per a la seva comercialització, fixar un preu de venda en concordança amb el mercat, realitzar visites, formalitzar un precontracte o arres, comprovar les càrregues, tramitar l’escriptura o inscriure l’immoble en el Registre de la Propietat. Aquestes són algunes de les gestions que s’han de realitzar a l’hora de vendre un habitatge. Un particular amb molta destresa i temps lliure pot assumir algunes d’aquestes tasques si vol evitar el cost de contractar els serveis d’un professional. No obstant això, la complexitat dels tràmits associats a una compravenda fa que disposar de l’assessorament d’un agent immobiliari sigui la manera d’aconseguir vendre de forma més àgil i segura.

Una visió experta del mercat permet establir una estratègia de comercialització personalitzada i realista. Així, l’assessor personal ajuda a identificar els trets més atractius de la propietat i dissenya un pla per potenciar-los i captar l’interès de possibles compradors. També ajuda a decidir amb el client el preu de venda més adequat. Una vegada l’immoble està anunciat, l’assessor realitza les visites amb els compradors interessats, evitant les molèsties d’haver de trobar el moment per ensenyar la propietat. A més, l’assessor està sempre en contacte amb el client per aclarir dubtes i informar del desenvolupament de l’activitat comercial.

Quan es troba un comprador, l’assessor expert en matèria jurídica pot liderar la formalització del procés de compravenda garantint el seu rigor i adequació a les exigències normatives i legals.

En el cas de Solvia, aquest procés no suposa cap cost pel propietari ja que la companyia assumeix tota la inversió necessària per a la comercialització de l’immoble. Només en el cas que l’operació arribi a bon port, el client haurà d’abonar els costos d’intermediació en concepte d’honoraris d’agència.

Notícies relacionades

Quin perfil té l’assessor immobiliari actual?

10 raons per les quals és important acudir a un assessor immobiliari

Com triar un habitatge amb totes les garanties?

Quin és el paper de l’intermediari immobiliari?

<< tornar