Juny 2018 #53
Corporatiu

Banc Sabadell aplicarà un 25% de descompte addicional als immobles en venda

imagen corporativa Banco SabadellAquesta actuació, que inicialment s’ha limitat a 5.000 transaccions, es fonamenta en la convicció que com més aviat es redueixi l’exposició immobiliària abans es podrà reduir la quantia de les provisions i augmentar la liquiditat, ja que la venda d’actius genera liquiditat i redueix el consum de capital. Si bé no es descarta que en alguna operació puntual es pugui produir alguna pèrdua, en conjunt serà una actuació molt favorable per a Banc Sabadell, tenint en compte l’objectiu principal d’optimització del balanç.

“El que pretenem –assenyala Montes– és que la demanda latent es convenci que aquests preus ja són els adequats i es mobilitzi, i s’escurci així el procés de decisió.”

Es podran beneficiar d’aquesta reducció addicional del 25% en el preu de compra tots aquells que sol·licitin un finançament (hipoteca) de fins al 50% del cost de la compravenda. Si se sol·licita una hipoteca de fins al 80% del valor de l’actiu, el descompte afegit serà del 20%, i si la hipoteca es formalitza pel 100% de l’operació, el descompte serà del 15%.

“Es tracta, a més –emfatitza Miquel Montes– d’un moment especialment adequat per adquirir un habitatge, ja que l’1 de gener l’IVA que s’aplica a aquest tipus d’operacions augmentarà del 4% al 10% i desapareixerà la desgravació sobre la compra de primeres residències.”

Aquesta decisió respon a una estratègia ferma, encaminada a reduir ràpidament la cartera d’actius immobiliaris, la qual cosa també evidencia la capacitat de Banc Sabadell per gestionar activament la seva exposició i posar en valor la seva cartera immobiliària. D’altra banda, aquest important esforç en la reducció de preus implica així mateix una ajuda a les famílies espanyoles, que ara es poden beneficiar d’uns preus en mínims històrics que, difícilment, es podran reproduir en el futur.

<< tornar