Juny 2018 #53
Assessor

Avantatges de viure a les illes Canàries

És una de les destinacions preferides pels turistes, que viatgen fins a aquestes illes de l’oceà Atlàntic atrets pel sol, la bellesa dels paratges i la gastronomia. Però la veritat és que les Canàries ofereixen arguments convincents per triar-les com a lloc de residència habitual. Els vols descobrir?

L’arxipèlag canari està format per set illes amb caràcter propi. Cadascuna et pot seduir amb les seves característiques individuals; fins i tot la gastronomia adopta una personalitat diferent en cada illa. Amb tot, totes ofereixen una sèrie d’avantatges comuns per als seus habitants:

El millor clima
A les illes Canàries trobaràs una temperatura mitjana anual de 22ºC: ni gaire fred a l’hivern, ni gaire calor a l’estiu. Els cels solen estar clars i pràcticament no hi ha pluges: el clima ideal per fer activitats a l’aire lliure durant tot l’any.

El mar com a protagonista
Un dels principals atractius de les Canàries són les platges, tan variades que ofereixen opcions per a tots els gustos: des de cales verges per a les persones que busquen relaxar-se fins a platges perfectament equipades per a tota la família. A les illes, també podràs observar cetacis en llibertat (especialment a Tenerife), explorar el fons marí o practicar windsurf i kitesurf i tota mena d’esports aquàtics.

Naturalesa desbordant
Paratges volcànics, boscos mil·lenaris, dunes que es mouen, piscines naturals… Canàries brinda els espais naturals més variats. Té quatre parcs nacionals, sis reserves de la biosfera i tres reserves marines. Tindràs l’oportunitat de fer excursions sorprenents, per exemple, al cim més alt d’Espanya, el Teide (Tenerife); als volcans de Timanfaya (Lanzarote), i a les dunes de Maspalomas (Gran Canària).

Observant el cel
La neteja dels cels canaris converteix l’arxipèlag en un indret de luxe per a l’observació astronòmica. Podràs gaudir plenament de les nits estelades.

Cultura i tradició
Cada illa compta amb tresors històrics, artístics i culturals que mereixen ser descoberts. T’agradarà passejar pel casc antic de Santa Cruz de la Palma, d’estil colonial i ambient mariner; admirar les pintures rupestres de la Cova Pintada a Gran Canària o conèixer el silbo, llenguatge xiulat de la Gomera. A Lanzarote, et sorprendrà l’obra artística de César Manrique, sàviament integrada en la naturalesa.

Oci per a tots
Sigui quina sigui la teva manera preferida de divertir-te, a les Canàries trobaràs propostes que t’encaixaran. Si el que t’agrada és el senderisme, les illes tenen infinitat de rutes per practicar-lo en un entorn únic; si prefereixes el wellness, Gran Canària posa a disposició teva una àmplia oferta de spas; si busques oci nocturn, trobaràs interessants locals de moda per viure la nit a l’aire lliure…

Sòlides infraestructures
Vuit aeroports comuniquen les illes Canàries entre elles i amb la resta del món. S’hi suma una important xarxa de línies marítimes i de carreteres. Les telecomunicacions estan garantides gràcies al cablejat submarí.

Una gastronomia única
El clima suau i la terra volcànica marquen el caràcter dels ingredients i plats que protagonitzen la cuina canària. Molts productes tenen denominació d’origen, com el plàtan, les patates antigues o el formatge de Flor de Guía, i el mateix passa amb alguns vins a cada illa. Entre les receptes típiques, trobem les patates arrugades amb mojo picón, l’escaldón o la ropa vieja.

Carnavals amb fama internacional
No necessiten presentació: els tradicionals carnavals de les illes Canàries sedueixen els espectadors de tot el món pel color, l’alegria de la gent i el clima envejable en què se celebren. Viure les  desfilades i les murgas en primera persona és, sens dubte, un dels grans avantatges de viure en aquest lloc.

Temperatures excepcionals, paratges de somni, oferta lúdica i cultural àmplia, propostes gastronòmiques delicioses … Necessites més arguments per comprar un habitatge a les illes Canàries?

<< tornar