Maig 2018 #52
Decoració

Alternatives per donar una nova vida al teu sofà

El sofà és un dels mobles de la nostra llar que més desgast pateix en el dia a dia. Abans de comprar-ne un de nou, hem de preveure la possibilitat de renovar-lo i allargar la seva vida útil.

Si l’estructura del sofà es conserva en bon estat, simplement fent alguns canvis en la tapisseria lluirà com nou. Ara bé, abans de fer qualsevol canvi, tingues present una sèrie de factors.

Els materials. En primer lloc, la selecció del tipus de material és una decisió molt important ja que el seu manteniment posterior serà diferent:

  • La pell és un dels materials més demanats ja que aporta calidesa i comoditat, a més d’adaptar-se al cos. Pot ser natural o sintètica, és un material transpirable, molt flexible i, a més, molt fàcil de netejar.
  • Els teixits naturals i sintètics són també molt còmodes i fàcils de conservar. Les fibres sintètiques més utilitzades són l’acrílic, la lycra i el polièster. S’arruguen molt poc, són molt resistents i per rentar-les només necessiten aigua tèbia i ser planxades al vapor.
     
    D’altra banda, entre els teixits naturals podem fer servir la llana, que encara que es pot encongir si es renta a massa temperatura, és un excel·lent aïllant tèrmic. El lli té un tacte molt agradable però s’ha de rentar a mà. Et pots decantar per la seda, també agradable encara que delicada. I, finalment, el cotó és un material resistent, que no s’endureix però sí que tendeix a arrugar-se amb facilitat.

El color. Una vegada seleccionat el teixit, el pas següent és decidir el color. Els tons clars, com el beix i el blanc, són els més recomanats, ja que es poden combinar fàcilment amb altres tonalitats i colors. Ara bé, si t’agraden els tons foscos, com el negre i el marró, són una aposta segura per donar un aire més sofisticat a qualsevol estança. Finalment, en funció de l’estil decoratiu de l’habitació i encara que són més difícils de combinar, et pots atrevir amb tons més forts, com per exemple el porpra i el vermell.

Un cop triats el color i el material, només ens queda decidir com donarem una nova vida al sofà. A continuació et mostrem diferents alternatives per renovar-lo:

  1. Entapissar. Encara que potser és l’alternativa menys econòmica, és la millor opció si el sofà és durador, sòlid i d’un estil o forma que vols conservar per molt temps. El cost dependrà del tipus de material que utilitzis.
  2. Renovar les fundes. Si entapissar no et convenç, canviar les fundes és una manera senzilla i més econòmica de renovar el sofà. Procura triar teixits que siguin resistents i que es puguin rentar, d’aquesta manera aconseguiràs que la funda duri molt més temps.
  3. Cobrir-lo. Si el material del sofà en qüestió està desgastat, però no tant com per canviar-lo completament o usar fundes, pots utilitzar mantes, plaids o foulards; alhora que el protegiran de taques diverses, també dissimularan els primers símptomes de desgast del sofà.

<< tornar