Juny 2018 #53
Decoració

Aconsegueix una llar exòtica amb la decoració oriental

decoración oriental

L’estètica oriental és una de les tendències més presents en les llars actuals: inspira la decoració de nombrosos espais interiors i exteriors i crea ambients harmònics, pràctics i elegants. Aquest estil transmet un cert aire extravagant i a més a més aporta serenitat a cadascuna de les estances de la llar. En el nostre habitatge, els petits detalls convidaran a la relaxació i el descans físic i mental.

L’estil oriental es caracteritza per les formes senzilles, els tons suaus i l’ús de materials naturals com ara la fusta de pi i faig. L’objectiu és dissenyar espais que plasmin una clara connexió entre la naturalesa i el seu entorn. L’interiorisme basat en el llunyà orient és senzill, minimalista, d’acord amb uns hàbits i unes maneres de veure la vida que premien la cerca del benestar i la pau interior. A continuació t’expliquem com pots recrear ambients assossegats inspirats en aquest estil decoratiu.

Colors suaus, fàcils de combinar. La paleta de colors més utilitzada inclou el blanc i la gamma del beix, ocre, terra i marró, la qual cosa crea habitacions lluminoses, càlides i serenes. Amb tot, cada vegada s’aposta més pels tons vibrants, que donen un aire més contemporani al lloc. El negre, juntament amb els tons de verd i el vermell, pot aportar un toc més singular al nostre saló oriental.

Ok 2

Separadors d’ambients. Sens dubte, aquest és un dels trets distintius de qualsevol habitatge decorat a l’estil oriental, sobretot de tipus xinès o japonès. Al mercat hi ha una gran varietat de paravents de paper d’arròs i panells japonesos o shoji de polièster, tela i bambú, que s’utilitzen per disgregar els ambients i crear atmosferes diferents a la llar. Es poden col·locar panells molt variats amb motius paisatgístics, flors de lotus, dracs, mandales de colors, cal·ligrafia japonesa o xinesa.

Separadores OK

Mobiliari minimalista, amb peces exclusives de l’estil oriental. Aquesta estètica es decanta pels mobles rectilinis, amb arestes i altura mínima. En els dormitoris són habituals els llits tipus futon, amb els quals es dorm pràcticament arran de terra, a joc amb mobles auxiliars, aparadors, calaixeres, armaris i consoles xineses en vermell robí, negre, blau, cendra i fins i tot blanc.

De manera opcional, s’hi poden afegir alguns baguls xinesos, en vermell, negre o blanc, que també serviran com a zona de magatzematge. En el saló abunden els tatamis, a més de saikis japonesos acompanyats de cadires i taules de centre baixes, envoltades de coixins flonjos.

MOBILIARIO

Materials naturals. A més del pi i el faig, l’estil oriental adopta peces de mobiliari fetes amb altres fustes naturals com són el cedre, el bambú i el vímet. També s’empren matèries primeres com ara la pedra, el paper d’arròs, la llana, la seda o el cotó en tot tipus de tèxtils: estores, coixins, edredons, coixins, plaids i cortines. Una estora persa de gran grandària, per exemple, revesteix d’elegància i luxe qualsevol sala d’estar.

Nova OK

Estances il·luminades. La claredat és vital a l’hora de dissenyar ambients afables que transmetin harmonia. La llum natural és l’eix principal i es complementa amb llums de paper, canelobres i portaespelmes fetes de paper d’arròs. La il·luminació en aquest estil vol atenuar la lluentor de la llum, aportant calidesa per aconseguir ambients serens i relaxats.

Opción 1

Porcellana, jade i lacats. En interiorisme, l’estètica oriental adopta dos vessants: d’una banda, fuig dels ambients recarregats, com en el cas japonès; de l’altra, els fomenta, com passa en l’estil xinès. Sigui el que sigui l’elecció, l’equilibri ha de ser el principal objectiu, per la qual cosa s’aconsella l’ús d’objectes decoratius que s’adaptin millor a l’estil predominant de les estances. Les figuretes de porcellana o jade es conjunyeixen amb encensers, vaixelles i jocs de te, quadres, làmines i qualsevol altre element decoratiu amb motius asiàtics. La fusta lacada està present a caixes, taules baixes o utensilis d’escriptura i cuina.

Combinación de materiales

Naturalesa en forma de bonsais i altres espècies. Els bonsais i els brots de bambú són dos elements indispensables a l’hora de recrear una estança oriental. En jardins a l’aire lliure es conjunyeixen bonsais d’exterior amb arbustos ornamentals com ara l’azalea, l’arç japonès, el ginebre xinès i el neret de vius colors. Roques, plantes amb flors de vistosos colors i aigua, són els components bàsics de qualsevol jardí japonès. Espècies com ara l’iris, els narcisos i els crisantems es planten al costat de falgueres, pins nans o komatsus, arbres japonesos que romanen joves, malgrat el pas del temps.

PLANTAS

Fengshui o la cerca d’ambients serens i funcionals. Aquest art ancestral xinès proposa millorar les condicions ambientals per incrementar el benestar i l’harmonia de l’individu amb el seu entorn. La decoració inspirada en la filosofia Feng Shui influeix positivament en l’estat d’ànim de les persones. Només cal seguir una sèrie de pautes: il·luminar bé l’entrada  i els passadissos de la casa, col·locar els mobles de manera harmoniosa, emprar tons terra o clars, blanc inclòs en parets, terra i sostre, renunciar als ambients estridents i introduir objectes com ara plantes, peixeres o fonts d’aigua com a toc final a l’habitació.

Notícies relacionades

Com introduir la naturalesa a la decoració de la teva llar

Materials naturals per decorar la teva llar

Fengshui: consells per decorar la nostra casa en harmonia

 

 

<< tornar