Juny 2018 #53
Decoració

5 propòsits per decorar la teva llar el 2018

A pocs dies perquè finalitzi l’any arriba el moment de fer balanç i fixar nous propòsits. Si entre els teus desitjos hi ha realitzar millores a la teva llar pots aprofitar aquestes festes nadalenques per planificar petits canvis en determinats racons de casa. Et donem algunes idees.

Renovar la cuina, pintar el saló, crear el teu propi hort… Quan s’acosta el final d’any acostumem a proposar-nos diversos objectius i en decoració alguns d’aquests projectes poden ajudar-nos a millorar l’ambient i l’aparença de la nostra llar. El color, els materials, els tèxtils i/o les plantes seran els nostres millors aliats.

Utilitza la paleta cromàtica per renovar l’ambient
El color és un dels elements que més influeix en l’aspecte de la nostra llar. Si desitges redecorar a cop de pinzell, tingues en compte que els colors intensos tornen a estar de moda. Pots usar-los en espais d’estil modern amb tons complementaris com el blau i el taronja. El groc intens aportarà un toc juvenil a determinats racons o elements de mobiliari, mentre que si somies amb un saló d’estil sofisticat aposta per usar tons intensos a les parets com el marró xocolata i barreja’ls amb el turquesa o morat en elements de mobiliari. Tot i així, recorda que al dormitori sempre convé decantar-se per tons suaus que afavoreixin el descans com els grisos, ocres o rosats.

Entra a casa amb bon peu
Un rebedor amb encant és la millor carta de presentació d’una casa. Si el proper any t’has proposat crear un ambient acollidor des que poses el primer peu a la llar, inclou un moble rebedor per a abrics, bosses i sabates a pocs metres de la porta principal. També pots construir un rebedor original amb diverses peces versàtils i pràctiques: un bagul de fusta, un penjador colorit i una catifa aportaran calidesa a aquest espai. A més, es recomana unificar en un mateix color les parets, el sostre i les portes de pas per guanyar claredat i obtenir més sensació d’amplitud.

Una nova cuina
Si aquest any t’has proposat reformar la cuina decanta’t per la senzillesa. Pots reduir al mínim els armaris, prestatgeries i mobles frontals per guanyar espai i comoditat. Les cuines buidades estan de moda i inclouen elements decoratius com les catifes viníliques. També és tendència el blau marí, a més de materials que mantenen l’aspecte viscut de la cuina com a imitacions de ciment o acer oxidat. Els taulells decoratius de ceràmica amb patrons geomètrics a la paret aporten un toc singular alhora que conviuen amb els electrodomèstics més moderns. Per completar la cuina dels teus somnis, pots instal·lar uns fogons amb materials innovadors i invertir en un forn de cocció o en una vinoteca d’última generació pot completar el teu capritx culinari pel proper any.

La làmpada com objecte de desig
La làmpada és un dels objectes que més vesteixen un espai. Si també s’ha convertit en el teu objecte de desig a casa pel proper any, tingues en compte les noves tendències en il·luminació per la llar. Els materials més de moda en il·luminació són, a part del cristall, la fusta o el metall. Per a un racó vintage, una làmpada que penja de cordill és ideal per donar una sensació de relaxació i alhora un toc molt original a casa. Pels amants de la tecnologia, existeixen llums de peu que poden carregar dispositius electrònics com tauletes i llums de sobretaula amb les quals carregar el teu telèfon mòbil.

Aquest any sí, un hort a casa
Conrear plantes a casa pot semblar un repte complicat per jardiners principiants, però fer-ho a la terrassa i fins i tot a l’interior de la teva llar és fàcil, divertit i a més decora. Si ja t’has decidit no esperis que passi l’hivern, comença l’any instal·lant un mini jardí d’interior o una taula conreu a la teva terrassa. Aprofita el fred de principis d’any perquè és el moment ideal per conrear herbes i plantes aromàtiques dins de casa. Utilitza una taula de cultiu amb potes si vols treballar el teu hort sense ajupir-te i plantar diverses espècies en diferents compartiments. Si vols transformar una paret, els mini jardins verticals amb mòduls són molt pràctics i decoratius. També estan de moda els testos penjants a la cuina, on pots conrear romaní, julivert, orenga o farigola per després utilitzar-los als teus plats.

Notícies relacionades

La importància del color a la decoració

Idees per decorar la teva llar amb llums de gran format

Consells per començar el teu hort urbà en la teva balconada

Com cuidem i mantenim el nostre jardí vertical

<< tornar