Juny 2018 #53
Tendències

4 habitatges poc freqüents

opcion_portada1Hi ha molts tipus d’habitatges: pisos, apartaments, xalets, àtics, lofts, dúplex… No obstant això, també hi ha altres tipus de llars menys freqüents amb una ubicació sorprenent que les converteix en úniques.

Una església reconvertida en una casa espectacular

L’antiga església catòlica de Sant Jacobo a Utrech (Països Baixos) va deixar d’oferir serveis religiosos el 1991 i va ser utilitzada com a sala d’exposicions fins que el 2007 l’estudi Zecc Architecten la va adquirir i transformar en habitatge. En la reforma es va conservar el terra, els preciosos vitralls i les portes originals i es van crear habitacions amb estucat llis. La fusió entre antic i modern és senzillament meravellosa.

©Frans Hanswijk

© Frans Hanswijk

De dipòsit d’aigües a casa de disseny

Amb unes vistes excel·lents, a 30 metres d’altura, aquest antic dipòsit d’aigua construït el 1938, situat al poble belga de Steenokkerzeel, va ser rehabilitat el 2007 per l’estudi de disseny Bham per acollir un habitatge. Mentre que a l’exterior es van reforçar els pilars amb formigó i es van ampliar els finestrals, l’interior va passar a ser un impressionant loft amb diferents altures. L’habitatge que també acull un espai dedicat a oficina, disposa de tots els avenços en tecnologia domòtica.

deposito_exterior

© Jasmine Van Hevel

© Jasmine Van Hevel

Una casa entre les roques

No és una construcció rupestre, sinó que es va edificar el 1972 quan el pare de l’actual propietari va decidir aprofitar una formació rocosa que es trobava en un camp de pastures de la seva propietat. La coneguda com a Casa de Pedra, al poble portuguès de Pereira, té dues plantes connectades per una escala, deu petites finestres i una xemeneia, però no compta ni amb aigua corrent ni amb electricitat. Els turistes visiten el meravellós enclavament on es troba aquest particular habitatge –actualment situat en un parc eòlic– però poques persones han pogut accedir al seu interior.

© Matteo Piotto

© Matteo Piotto

Viure com un Hobbit

El 2003, el fotògraf i ecologista Simon Dale va idear aquest habitatge insòlit en un bosc de Gal·les inspirat per la fantasia de Tolkien i prenent com a premissa un profund respecte per la naturalesa. Amb l’ajuda d’amics i familiars, en quatre mesos es va aconseguir edificar aquest curiós habitatge aprofitant el desnivell d’un vessant i incorporant alguns materials de l’entorn. Actualment, Dale i la seva parella ofereixen tallers per a totes aquelles persones que desitgin construir una casa tan singular com la seva.

©Simon Dale

© Simon Dale

Notícies relacionades

10 cases que voldràs visitar i fotografiar

L’arquitectura de l’aire

<< tornar