Juny 2018 #53
Assessor

10 raons per les quals és important acudir a un assessor immobiliari

asesor inmobiliarioEl procés de cerca d’un immoble és per a molts compradors i arrendadors una tasca àrdua i de vegades complicada per la quantitat ingent d’informació i tràmits necessaris per aconseguir trobar l’habitatge ideal. Per facilitar aquest procés, hi ha la figura de l’intermediari immobiliari, la principal missió del qual és guiar i acompanyar els clients en tot el procés de compra o lloguer d’un habitatge.

L’augment de les transaccions de compravenda i lloguer d’habitatges al nostre país, fruit de la recuperació econòmica, ha impulsat l’auge de les agències d’intermediació immobiliària, coneixedores de les dinàmiques del mercat i que intercedeixen amb la clientela per ajudar-la a prendre decisions durant el procés de compra o lloguer dels immobles. Davant la proliferació dels mètodes de cerca d’immobles (cercadors d’Internet, portals immobiliaris, visites a les zones d’interès, agències immobiliàries, promotores d’habitatges…), acudir a un expert immobiliari ens pot ser de gran ajuda per agilitar aquest i altres processos, com veurem a continuació.

  1. Coneixement exhaustiu del mercat immobiliari. Es recomana tenir un assessor immobiliari quan es busca casa, ja sigui amb la finalitat d’establir-s’hi com a habitatge habitual, inversió o lloguer, perquè es tracta d’un professional amb un ampli coneixement del sector i dels seus micromercats. En una mateixa ciutat, les diferències de preus poden variar segons els barris, per la qual cosa la visió d’un expert permetrà tenir una noció dels preus molt més rigorosa i de la zona en la qual es vol adquirir o llogar un habitatge.
  2. Assessorament integral. Un agent immobiliari orienta en totes les fases del procés de compra o lloguer d’un habitatge. La seva tasca és d’acompanyament en tot moment, des de recopilar informació detallada de l’immoble, la situació jurídica, les fórmules de finançament, juntament amb la totalitat dels tràmits administratius que cal dur a terme si finalment es decideix comprar o llogar un dels habitatges seleccionats del conjunt ofert.
  3. Professionalitat i experiència. Els assessors immobiliaris són professionals amb una àmplia experiència en el sector immobiliari, gràcies a la seva formació i al coneixement del mercat. En aquest sentit, són capaços d’avaluar les ofertes més adequades per a cada client en funció de les seves necessitats i d’establir amb gran rigor i precisió el valor de cada immoble i les seves possibilitats de revaloració en el cas de la compra, juntament amb l’evolució esperada dels preus dels habitatges, tant en el cas d’adquisició en propietat com en el de lloguer.
  4. Proximitat. La proximitat als clients és un altre aspecte distintiu per poder prestar un servei de qualitat, una tendència que s’estendrà els anys pròxims, com certifiquen les demandes de serveis més professionalitzats al mercat immobiliari per part dels compradors i arrendadors.
  5. Atenció personalitzada. Un expert en intermediació immobiliària fa un seguiment a mida per a cada client, coneix amb detall la seva demanda i s’encarregarà de buscar les millors ofertes, tant al mercat de compra com de lloguer, dins de l’àrea considerada d’interès per al client.
  6. Agilitació de la cerca. L’assessor immobiliari estalvia temps i esforç en la fase de cerca d’habitatge per comprar i llogar. Per a això, realitza una demanda el més ajustada possible, amb informació relativa al tipus d’habitatge que es necessita, la ubicació preferent, el pressupost de què es disposa,etc.
  7. Agilitació dels tràmits. El coneixement de les gestions burocràtiques associades als tràmits de compra o lloguer és un altre dels punts a favor per decantar-se pels intermediaris immobiliaris: des de la formalització de les despeses inicials fins a la redacció dels contractes, passant pels tributs i fins i tot el finançament de l’immoble si està destinat a la compra. El seu coneixement del mercat i els seus contactes amb entitats tributàries, notarials i financeres, el faculten per oferir adequadament aquest servei.
  8. També en lloguer. En el cas dels lloguers, el mercat està tendint a minimitzar els riscos de l’arrendatari abans de la signatura del contracte, així com a la satisfacció de les demandes dels inquilins i la gestió eficient del recobrament. Amb l’assessorament adequat, llogar un habitatge en les millors condicions pot ser molt més senzill a través d’un intermediari. A més a més, hi ha agències especialitzades únicament en aquest tipus de demanda.
  9. Fàcil i accessible. La contractació dels serveis d’assessoria immobiliària sol ser bastant senzilla, ja sigui acudint de manera presencial a una agència o simplement contactant mitjançant un formulari en línia o per telèfon.
  10. L’assessor personal de Solvia. En el cas concret del servei d’assessoria personal de Solvia, a més del que s’ha dit fins ara, el client pot sol·licitar informació de serveis i productes de la companyia trucant al 902 333 131 o mitjançant una sol·licitud de contacto.

 

Notícies relacionades

On trobar l’habitatge ideal

Les característiques de l’habitatge: aspectes que cal tenir en compte a l’hora de comprar o llogar

Aspectes que cal considerar en comprar un habitatge: inversió o residència habitual?

El pressupost: un dels punts de partida en la compra d’un habitatgea

 

<< tornar