Juny 2018 #53
Decoració

10 idees per separar ambients en un loft

moment_solvialofts

Un loft pot ser el lloc ideal per crear un habitatge modern i atractiu. La qualitat d’espai diàfan permet aprofitar dos avantatges importants en una llar: l’amplitud i la lluminositat. El problema d’aquestes superfícies úniques, especialment quan es tracta de lofts grans, pot sorgir en intentar delimitar ambients i mantenir la intimitat.

La clau és dividir espais sense compartimentar, de manera que es guanyi privacitat però no es perdin els avantatges i el carisma del loft. Primer de tot cal pensar en quines zones vols dividir l’espai segons la seva funcionalitat (menjador, saló, estudi, dormitori, etc.) i, a partir d’aquí, buscar la manera més convenient o més afí al teu estil per separar-les. Aquestes deu idees de decoració et poden ajudar a aconseguir-ho.

1. Estils

La funcionalitat de cada zona marcarà els mobles que triïs i la manera de distribuir-los. Pots aprofitar per donar un estil propi a cada zona i diferenciar-les mitjançant la decoració. Aplicar colors diferents a les parets o utilitzar mobles d’estils, tons i materials diferents poden ser dues opcions. Això sí: assegura’t que els estils combinen entre si, sobretot si les dimensions del loft no són gaire grans.

2. Mobiliari

Pots treure més rendiment dels mobles del teu loft si, a més de donar-los el seu ús habitual, els utilitzes com a separadors. Si tries un moble vistós i original, crearàs un atractiu efecte visual a l’habitació. Per delimitar ambients pots aprofitar un armari, la part del darrere del sofà o una prestatgeria, la qual et pot servir per separar el menjador de l’estudi o de l’habitació. En aquest cas, procura que no tingui fons, de manera que hi puguis veure a cada banda: així no obstaculitzaràs el pas de la llum.

3. Portes corredisses

Et permeten delimitar ambients amb una doble possibilitat: tancar-les quan busquis més intimitat o deixar-les obertes per respectar l’amplitud i la lluminositat del loft. Una alternativa moderna a les portes corredisses són els panells japonesos: fàcils d’instal·lar, lleugers i no treuen llum. A més a més, tenen moltes variants decoratives.

4. Parets de vidre

Ja te n’hem parlat: marquen tendència i aporten personalitat. Aquestes parets de vidre t’ajudaran a delimitar espais al teu loft sense perdre gens de lluminositat. Si el vidre et sembla poc donat a la intimitat, sempre hi pots instal·lar parets translúcides o decorar-les amb vinils.

5. Cortines penjants

Tenen la mateixa funció que les portes corredisses però són més lleugeres, assequibles i senzilles de col·locar. Pots triar les cortines del teixit que vulguis, tot i que és aconsellable optar per un que sigui poc espès per aprofitar al màxim la llum del loft. També són molt útils les cortinetes, com a alternativa econòmica a les cortines. No treuen llum i són fàcils de trobar a les superfícies comercials.

6. Paravents

Un altre recurs creatiu i actual, amb infinitat de possibilitats decoratives. No necessites recórrer a paravents molt alts per delimitar espais al teu loft: n’hi ha prou que siguin atractius visualment i sàpiguen transmetre la teva personalitat.

7. Plantes

Deixa que la natura s’obri pas al teu habitatge i t’ajudi a separar ambients. Un test allargat o unes canyes de bambú són una manera assequible i senzilla de diferenciar, per exemple, el saló de la zona de treball.

8. Terres i catifes

El terra és un bon recurs per delimitar espais, especialment si combines diferents materials o colors en el mateix loft. Si el terra del teu habitatge és homogeni, pots aconseguir aquesta discontinuïtat gràcies a l’ús de catifes com a elements de decoració. Atrauran l’atenció i et permetran organitzar els mobles al voltant.

9. Il·luminació

La llum natural juga un paper imprescindible en un loft, però la il·luminació artificial també és útil per crear ambients diferenciats. Pots col·locar llums en punts estratègics, en funció de la intensitat que vulguis donar a aquesta zona. També pots jugar amb LED de colors per transmetre diferents sensacions en cada espai.

10. Tarimes i entresolats

Combinar diferents nivells també possibilita la creació de diferents zones al teu loft. Un entresolat, per exemple, per situar l’habitació et permetrà tenir més privacitat; encara que una simple tarima també et pot ajudar a distingir visualment el dormitori del saló. Amb aquestes zones elevades, a més a més, podràs disposar d’espai d’emmagatzematge extra.

Les idees de decoració per separar ambients en un loft són nombroses. Decidir-te per una o una altra dependrà dels teus gustos i de la personalitat que vulguis donar a la teva llar. Si les adaptes a les teves necessitats, convertiràs el teu loft en un habitatge multifuncional i acollidor.

<< tornar