Maig 2018 #52
Assessor

10 consells que cal tenir en compte quan es visita un habitatge en venda o lloguer

visita casa exteriorL’elecció de l’habitatge potser és el moment més transcendental de tot el procés de compra o lloguer d’un immoble, ja que implica un gran treball de reflexió i sospesar pros i contres per prendre la decisió més encertada. En aquesta fase, a més de valorar la idoneïtat de l’entorn, també es requereix visitar tots aquells habitatges que hem seleccionat i que pensem que compleixen els requisits indispensables de la nostra futura llar. A continuació t’expliquem què has de fer quan visitis una casa i com l’has d’avaluar per detectar què t’agrada i què no.

Quan es visita un habitatge és necessari prendre bona nota de tots els detalls per poder fer comparatives i decidir si l’immoble s’adapta o no a les nostres necessitats. Per a això, hem de tenir en compte els aspectes següents:

1.- Acudir a les cites amb paper i bolígraf, i, si és possible, documentar l’habitatge amb fotografies per recordar tot el que que susciti interès.

2.- Portar una cinta mètrica per prendre mides dels espais, sobretot quan l’habitatge necessiti reforma. En aquests casos, és recomanable anar-hi al costat d’un arquitecte o constructor que ens assessorarà sobre la qualitat de l’immoble i els costos de remodelació.

3.- Revisar l’estat de la façana i de l’escala. Si tots dos elements es troben en bones condicions, el més probable és que no hi hagi goteres a curt o mitjà termini per obres d’interior o exterior.

4.- Si l’immoble es troba en un bloc de cases, l’ascensor és una qüestió rellevant, sobretot en els casos de famílies amb nens petits o persones grans. L’absència d’aquest element sol influir en el preu de l’immoble, tant en la compra amb el lloguer.

visita casa ascensor

5.- Examinar l’estat de parets, terres, portes, finestres, distribució, acabats, etc. per detectar possibles desperfectes com ara humitats, deterioracions o esquerdes. També el funcionament correcte dels sistemes de calefacció o climatització i els subministraments essencials (aigua, llum i gas), per saber si estan o no donats d’alta, i, en cas afirmatiu, el manteniment de canonades, aixetes i radiadors perquè no hi hagi avaries.

visita casa suministros

En els habitatges moblats, s’ha de comprovar si el mobiliari ens agrada i si està en bon estat. Això mateix passa amb els electrodomèstics que hi hagi a la casa.

6.- Si l’objectiu és comprar un habitatge, en el cas de les edificacions noves és possible que puguem personalitzar-ne els acabats i fins i tot la distribució, per la qual cosa s’aconsella preguntar totes aquestes opcions durant la visita.

7.- La llum natural que rep l’habitatge en les hores centrals del dia variarà segons l’orientació i la ubicació, per la qual cosa podem sol·licitar visitar l’immoble en diferents franges horàries. D’aquesta manera podrem valorar les despeses elèctriques.

visita casa paredes suelo

8.- Si l’habitatge disposa de zones comunitàries, pàrquing o trasters, també caldrà inspeccionar-los per comprovar-ne l’estat de conservació.

9.- En general, quan es visita un immoble ens acompanyar un agent immobiliari responsable de la comercialització, el propietari de l’habitatge –sigui de lloguer o compra– o el comercial de la promotora si és un immoble de nova construcció. Aquestes persones tenen tota la informació sobre els immobles i hi podem recórrer per solucionar dubtes.

visita casa interior

10.- Anota tots els detalls, però també les percepcions que hagis tingut mentre passeges per l’interior i l’exterior de l’immoble. Sensacions, olors i matisos que suggereixin els espais. Totes aquestes anotacions ajudaran a reflexionar sobra les visites i valorar si els habitatges compleixen les expectatives i els requeriments que s’havien fixat.

 

Notícies relacionades

Les característiques de l’habitatge: aspectes que cal tenir en compte a l’hora de comprar o llogar

Què has de saber si et planteges viure de lloguer?

Què has de saber si et planteges comprar un habitatge?

<< tornar