Juny 2018 #53
Decoració

10 consells per decorar la llar amb grafits

Grafifti en frontal de baño. Interiorismo de Estee Design. Photo © Brandon Barre

Grafit a frontal de bany. Interiorisme de Estee Design. Photo © Brandon Barre

Els grafits són una expressió artística amb un origen molt més antic del que es podria imaginar. El terme procedeix de la paraula grega graphein (escriure), que va adquirir significat a l’antiga Roma quan es van començar a plasmar inscripcions i dibuixos amb grafit en murs i columnes de les ciutats. A dia d’avui aquest corrent urbà es pot aplicar a la nostra llar per aconseguir uns efectes decoratius impressionants.

V. Design Ростов на Дону

Grafit dormitori juvevil del interiorista V. Design Ростов на Дону

Un grafit a un habitatge produeix una gran impressió, encara que no totes les cases són aptes per albergar aquests dibuixos. A més, combinar aquesta modalitat amb segons quin estil decoratiu pot ser complicat. Per a que els grafits llueixin com a veritables obres d’art i imprimeixin personalitat a la llar només fa falta tenir clars alguns conceptes:

  1. És convenient triar una sola paret on aplicar el dibuix i deixar la resta de l’estada en blanc o colors neutres. Es tracta d’una tècnica molt cridanera, per tant, es recomana aplicar-la en un sol lloc.
  2. En espais reduïts, s’aconsella escollir dissenys petits que no recarreguin l’ambient.
  3. El grafit ofereix un gran ventall de possibilitats: grafies amb noms dels integrants de la llar, frases cèlebres, dites i refranys, sanefes, dibuixos animats o murals sorprenents.
  4. Pintar amb aerosol no és fàcil i si volem que alguna de les nostres parets plasmi aquesta tendència només haurem de posar-nos en contacte amb una empresa, artista o associació dedicada professionalment a aquesta tècnica.
  5. També existeix l’opció de recórrer a els vinils que emulen creacions de grafits.
  6. El més habitual és recórrer a els colors intensos, però també es pot optar pels grafits amb tonalitats més neutres com el gris i el negre que aportaran sofisticació als ambients.
  7. L’estil decoratiu que millor combina amb els grafits és el minimal i l’industrial. Encara que també pot funcionar amb altres estils sempre que no desentoni amb la resta dels elements decoratius.
  8. Les habitacions juvenils i els lofts són l’hàbitat natural per a aquest tipus d’intervencions. Però també podem trobar-los cada vegada més en altres estades com a banys, cuines i fins a sales aportant un caràcter molt avantguardista.
  9. Més enllà de la paret, podem optar també per pintar un moble, una còmoda, una tauleta de nit, utilitzant plantilles el que es coneix com stencil o estergit.
  10. Finalment, si no volem pintar les parets ni el mobiliari sempre podem recórrer a teles o quadres amb grafits penjats a la paret.
Sala de juegos y dormitorio obra de Riach Architects

Sala de jocs i dormitori obra de Riach Architects

Notícies relacionades

10 idees per separar ambients en un loft

Decorar la teva llar amb estil industrial

Decorar amb parets d’obra vista

Mix & Match, l’art de combinar

<< tornar