Maig 2018 #52
Tendències

10 cases que voldràs visitar i fotografiar

casa_ cascadaJa sigui pel seu impressionant disseny, pels seus cèlebres habitants o per tractar-se de llocs on s’han produït fets històrics, aquestes deu cases ocupen les primeres posicions dels llocs més fotografiats del món. I, no en va, estan incloses en la majoria dels itineraris turístics de les localitats on es troben.

 

  1. La casa d’Ana Frank a Amsterdam

L’àtic del número 263 del carrer Prinsengracht a la capital dels Països Baixos va ser el refugi d’Ana Frank i la seva família durant la Segona Guerra Mundial. Dins l’habitatge, ocult al darrere d’una prestatgeria giratòria, Ana va viure durant dos anys, temps en el qual va deixar testimoni de l’experiència en diferents diaris que van acabar recollint-se a l’aclamat best seller ‘Diari d’Ana Frank’. En l’actualitat es formen llargues cues per accedir a l’edifici que acull la Fundació Ana Frank, una casa-museu que permet al visitant recórrer les dependències que van amagar a la família Frank.

 

anna_frank

 

  1. La Casa Blanca a Washington

Malgrat que George Washington va ordenar la seva construcció, no va arribar a residir dins d’ella. Va ser el seu successor, John Adams, el primer president d’Estats Units que va habitar la Casa Blanca. L’edificació construïda amb pedra escocesa, originalment era de color gris. No obstant això, la guerra anglo-nord-americana que va tenir lloc entre 1812 i 1814 va malmetre l’estructura i façana de la residència. Va ser en la seva posterior rehabilitació quan es va decidir pintar-la de blanc, color que perdura a dia d’avui i que aporta simbolisme a l’edifici. Encara que existeixen estrictes mesures de seguretat, la Casa Blanca es pot visitar si es concerta cita prèvia.

 

casablanca2

 

  1. La Casa E-1027 en la Costa Blava

Emplaçada en Roquebrune-Cap-Martin, a la Costa Blava francesa, es troba la residència d’estiu de la dissenyadora i arquitecta irlandesa Eileen Gray que després d’un acurat treball de rehabilitació es pot visitar des de 2015. La funcionalitat de la seva estructura, les seves finestres horitzontals, els seus sostres plans i el seu delicat disseny interior són l’exemple perfecte del moviment de l’arquitectura moderna.

 

E-1027

 

  1. La casa de Memòries d’Àfrica a Kenya

“Jo tenia una granja a Àfrica, al peu dels pujols de Ngong…” aquesta és la primera frase del llibre de Isak Dinesen, pseudònim de Karen Blixen, titulat ‘Memòries d’Àfrica’. També les primeres paraules que pronuncia l’actriu Meryl Streep en el film de títol homònim. Aquesta famosa granja propera a Nairobi i construïda el 1912, s’erigeix en el que temps ençà va ser una plantació de cafè. En ella, l’escriptora danesa va residir-hi durant 19 anys. Actualment la casa pot visitar-se i manté el mobiliari i molts dels objectes personals de Blixen com per exemple la seva màquina d’escriure.

 

Isak_Dinesen

 

  1. La casa de la cascada en Pennsilvània

La casa en la cascada (en anglès Fallingwater) de Frank Lloyd Wright és una de les obres més emblemàtiques de l’arquitectura moderna i la mostra més palpable de com es pot integrar una edificació en l’entorn. La família Kaufmann va encarregar a l’arquitecte una casa d’estiu des de la qual poguessin contemplar la cascada del riu Bear Run. I després de minuciosos estudis orogràfics, Wright va decidir construir la casa damunt de la mateixa cascada. El resultat és una sorprenent residència oberta al paisatge i els fonaments del qual són la pròpia roca. A dia d’avui es realitzen tours a la casa però es requereix cita prèvia.

 

casas_casacada2

 

  1. La Casa Batlló a Barcelona

Obra de l’arquitecte Antoni Gaudí i considerat un dels edificis més representatius del modernisme català. La Casa Batlló és, en realitat, la rehabilitació d’un habitatge ja existent. La família Batlló desitjava un habitatge únic i van concedir a l’arquitecte llibertat creativa en el plantejament de la reforma. Aquesta absència de limitacions es constata no solament a l’interior sinó en l’exterior de la casa on nenúfars, màscares i dracs conviuen en harmonia. L’edifici va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO el 2005 i es tracta d’un dels llocs més retratats de la Ciutat Comtal.

 

casa_batllo2

 

  1. La residència del Primer Ministro a Londres

El número 10 de Downing Street és també una de les cases més fotografiades del món ja que es tracta de la residència oficial i oficina de treball del primer ministre del Regne Unit. La seva façana, a més a més, és l’escenari escollit per formalitzar la presa de possessió del càrrec i en l’inici de cada nova legislatura, fotoperiodistes de tot el món es congreguen davant d’aquesta casa per immortalitzar el començament del nou mandat. A diferència de la Casa Blanca, els ciutadans no poden accedir a l’interior de la residència i tampoc al seu voltant.

 

dowmington_street

 

  1. La casa de Elvis Presley en Memphis

La segona casa més visitada d’Estats Units després de la Casa Blanca és Graceland, la impressionant mansió del rei del rock, una finca de més de cinc hectàrees que Elvis va regalar als seus pares i on va viure des dels 22 anys fins a la seva mort. En l’actualitat, la mansió s’ha reconvertit en un museu dedicat a l’artista i els visitants poden accedir al seu interior per descobrir la col·lecció de cotxes d’Elvis, els seus dos avions, discos i trofeus… Fins i tot el cementiri familiar on es troba el sepulcre de l’artista.

 

Graceland

 

  1. El Castell de Highclere a Hampshire

La visita a aquesta emblemàtica propietat anglesa posseeix l’al·licient de ser l’escenari de la famosa sèrie televisiva “Downton Abbey”. Encara que en la sèrie la residència pertany a la família Crawley, en realitat el castell és el domicili habitual dels comtes de Carnarvon. Tant el castell com els jardins es troben en molt bon estat i es poden visitar concertant cita prèvia.

 

castillo_Highclare

 

  1. El Castell de Bran en Rumanía

Es cregui o no en vampirs, la coneguda figura del Conde Dràcula, protagonista de la novel·la homònima de l’escriptor Bram Stoker, està inspirada en la figura del príncep Vlad Tepes. I el castell de Bran, en plena Transilvània, va ser un dels llocs on va habitar aquest noble. Construït a la part alta d’una roca de més de 200 metres, amb impressionants torrasses i merlets, va ser residència real fins a la Segona Guerra Mundial i en l’actualitat és un dels punts turístics més importants i fotografiats de Romania.

 

castillo_Bran2

 

Notícies relacionades:

Le Corbusier i l’arquitectura moderna

Casas integrades en la naturalesa

Viatge per la ruta Gaudí de Barcelona

Cases museu, l’alternativa cultural i turística

 

<< tornar