Octubre 2017 @ca #45

Viure a la província de València

Qualitat de vida

Un bon clima tot l’any, un entorn immillorable i un ampli patrimoni cultural i històric fan que decantar-se per aquesta província a l’hora d’establir residència sigui una opció recomanable. Les tradicions i festes populars com per exemple les Falles i les receptes amb l’arròs com a protagonista complementen la identitat d’aquesta província que ofereix una gran qualitat de vida als seus habitants.

legado-historico1

Llegat històric i arquitectura avantguardista

La ciutat de València amb un casc antic d’origen medieval convida al vianant a passejar pels seus carrers laberíntics i gaudir d’edificis com les portes medievals, la catedral o la ‘Llotja’, un edifici emblemàtic construït en el segle XV i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Però València també és exemple d’arquitectura moderna. La Ciutat de les Arts i les Ciències, un complex cultural i d’entreteniment a la vora del riu Turia, alberga, entre d’altres, una òpera que representa una fita arquitectònica en reunir 37.000 metres quadrats de formes nàutiques, espectaculars plataformes voladisses a diferents altures i passejos amb vegetació.

 

El pes de la història es palpa, a més, en molts altres municipis de la província de València. Per exemple, a Sagunt on encara es conserven les restes del teatre romà construït al segle I d. de C. També a la vila medieval de Bocairent o a Xàtiva el castell de la qual va donar aixopluc a cèlebres personatges.

legado-historico2

Platges urbanes i parcs naturals

València compta amb diverses platges semi urbanes com Las Arenas, Malvarrosa i El Cabanyal. Però a pocs quilòmetres de la ciutat es poden trobar platges més salvatges conservades en el seu estat natural amb dunes i una densa vegetació, com per exemple El Salero o La Devesa envoltada d’un ric ecosistema en el qual s’entremescla tot tipus de vegetació com pins, palmeres, llentiscle i lligabosc. A deu quilòmetres al sud de la ciutat de València, el Parc Natural de l’Albufera acostuma a ser una visita obligada durant el cap de setmana. La zona és coneguda per la seva gran varietat de flora i fauna i està adaptada per fer passejos amb barca. A més, disposa de petits senders i camins cicloturístics entre paisatges vinculats al cultiu tradicional de l’arròs, amb sèquies, llacunes i fileres de pollancres.

parque-natural

La festa del foc

Una de les festes més concorregudes i conegudes internacionalment és Les Falles que se celebra al març coincidint amb el dia de Sant Josep i omple els municipis de gegantescs Ninots que acaben convertits en grans fogueres. A tot això, se li sumen els castells de focs artificials, les ofrenes florals i la música de les bandes. Encara que no es coneix amb exactitud l’origen d’aquesta tradició, la festa és molt popular i un símbol d’identitat valenciana.

Tria la província de València

montecielo
San Antonio de Benagéber

Promoció de xalets en una estupenda ubicació amb vistes al Parc Natural de la Serra Calderona. Envoltats de naturalesa, compten amb quatre habitacions i tres banys distribuïts en dues plantes. El residencial disposa de barbacoa, piscina i zona de jocs infantils.

[+]més
mislata
Mislata

Pisos de 1 i 3 dormitoris equipats amb cuina moblada i armaris de paret, a més de garatge i traster.

[+]més
fray_domingo
Petrés

Habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris situats a 15 minuts del Puerto de Sagunto i a només 30 km de València. Pisos, baixos i dúplexs amb àmplies terrasses i garatges equipats amb cuina moblada i armaris de paret.

[+]més
Paella i esgarraet

La gastronomia de la província de València està representada per la paella, un plat conegut internacionalment i que es cuina amb arròs, garrofó, mongetes verdes, pollastre i conill. Tot i així, els productes de l’horta i el peix del Mediterrani complementen receptes tan delicioses com els gaspatxos, els guisats a l’olla o els suquets de peix. El petit poble del Palmar és un dels referents culinaris de la província en albergar molts restaurants en els quals se serveixen delicioses paelles i també l’esgarraet, una típica amanida feta amb bacallà.