Octubre 2017 @ca #45
Decoració

Half-painted, pintar a mitges la teva llar està de moda

Half-interior_partitDe tècnica decorativa aplicada només a l’univers del mobiliari a tendència que engloba gairebé tots els camps de l’interiorisme. El half-painted o ‘pintar a mitges’ va començar a popularitzar-se fa alguns anys i de la mà del Do It Yourself (Fes-ho tu mateix) s’ha consolidat com un estil decoratiu que podem observar en moltes llars de tot el món.

El half-painted consisteix a pintar a mitges qualsevol element de la teva llar: des d’una cadira, una taula o un armari, a portes, parets i fins i tot objectes de la llar. Només necessites una brotxa, un pot de pintura i molta imaginació. Per aprofitar aquesta pràctica al màxim, es recomana usar tons foscos a les zones inferiors de les superfícies triades. Així, s’intensifica el contrapunt i s’aporta lluminositat a les àrees superiors.

White Design Interiors / Decoración de Interiores

White Design Interiors / Decoración de Interiores

Modernitzar el sòcol tradicional

Encara que les parets pintades en dos colors poden assemblar-se als tradicionals sòcols situats entre 25 centímetres i el metre i mig del terra, el half-painted eleva l’altura de les línies fixant aquestes separacions fins als 180 centímetres i fins i tot els dos metres, depenent de l’estança. Si a més li sumem colors de moda com el gris, el blau fosc o els tons pissarra, l’aspecte resulta del tot trencador.

Diversificar la tècnica

El half-painted busca jugar amb la imperfecció. Pots optar per fixar línies rectes, però també pots decantar-te per ressaltar les brotxades de la zona de transició entre els dos colors. A les parets recorda sempre utilitzar el to més fosc a la part inferior per intensificar la lluminositat de la cambra.

Per als més atrevits, es pot alterar l’horitzontalitat amb les línies verticals o inclinades. Pot ser una solució arriscada, però en aquests casos el half-painted és una opció interessant en espais més discrets, com una porta, un armari o una paret secundària.

White Designs Interiors

White Designs Interiors

Cadires, taules, parets… i parament de la llar

Gerros, cistelles, gots, testos i coberts de fusta. Aquests són alguns dels petits objectes decoratius de fusta, fang i vidre als quals també es pot aplicar el half-painted. Es tracta d’una tècnica molt senzilla que permet donar un toc diferent a la decoració del menjador, de la zona de treball o en el racó de lectura.

Per pintar els objectes, es pot submergir la meitat que es vulgui acolorir en un pot de pintura o deixar que la pintura flueixi per la superfície recipient, una opció que donarà un toc més informal. De fet, un dels avantatges del half-painted és que es pot aplicar en una gran varietat d’objectes i que, a més, es pot integrar en espais sobris i elegants, però també en estances divertides i d’estil més desenfadat.

Notícies relacionades

Geometria també per decorar

Decorar amb parets d’obra vista

Decoració feta amb degradat per a la teva llar

No canviïs els mobles: pinta’ls

Com treure el màxim partit a la llum natural

 

<< tornar