Octubre 2017 @ca #45
Decoració

Dóna color a la teva llar amb la il·luminació

solvia_moment_colorluzImagina que vols donar un color diferent a alguna estança de casa teva. Possiblement, la primera opció que et planteges serà pintar les parets o cobrir-les amb paper pintat. Si prefereixes no complicar-te la vida, també pots optar per renovar els teixits: cortines, cobertors, entapissats, coixins… Amb tot, hi ha una alternativa en la qual poques vegades pensem. Es tracta d’una solució pràctica, moderna i original que et pot ajudar a renovar el color de la teva llar sense recórrer a grans canvis: la il·luminació.

L’ús cada vegada més estès dels LED ha afavorit que la il·luminació en color es posi de moda. Aquest tipus de llums presenten una gran varietat de colors i formes, per la qual cosa les possibilitats decoratives són molt àmplies. Ho hauràs pogut veure en restaurants, tendes i locals d’última tendència: utilitzen diodes LED de colors per crear ambients, ressaltar els productes o donar un toc creatiu a l’establiment. Si ells ho aconsegueixen, per què no ho pots provar tu a casa teva?

Si la teva llar és un espai obert, il·luminar amb color una zona determinada et pot servir per delimitar les zones i separar-les visualment. També pots aconseguir que una estança transmeti una sensació concreta a través d’una il·luminació adequada: per exemple, calidesa amb el groc, vivor amb el vermell, calma amb el blau, frescor amb el verd o vitalitat amb el taronja.

D’altra banda, il·luminar amb color alguns objectes et permetrà destacar-ne la funció decorativa. Si col·loques LED de colors als sòcols o a la part baixa dels dels mobles i, fins i tot, a l’interior d’algun armari, obtindràs un efecte singular i distintiu. A més a més, aquests llums formen creatius jocs de llum i color si els combines amb l’aigua, ja sigui en el fons d’una piscina o sota el sortidor de la dutxa.

<< tornar