Novembre 2017 #46
Decoració

Decoració sostenible amb objectes reutilitzats

SOLVIA_Reutilizar01
SOLVIA_Reutilizar02
SOLVIA_Reutilizar03

Si vols que la decoració de la teva llar sigui respectuosa amb el medi ambient, optar per materials reciclats no és la teva única alternativa: també pots reutilitzar objectes que hagin deixat de ser funcionals. Abans de desprendre-te’n, assegura’t que no tenen cabuda a casa teva si els busques una altra utilitat. Un pot de vidre, per exemple, es pot reutilitzar com a llum; un pneumàtic de camió pot ser un bonic tester, i una porta et pot servir com a base d’una taula.

Alguns dissenyadors o col·lectius han aconseguit convertir en art l’acte de reutilitzar. Entre les seves propostes pots trobar transformacions suggeridores i actuals que potser mai no t’hauries imaginat:

  • Per als dissenyadors de Reestore no sembla que existeixi cap impossible: un motor de cotxe els serveix per construir una tauleta per al cafè; una banyera, per a un sofà o una butaca; un carret d’anar a comprar, per a una butaca
  • Dentelles et Bidons és el projecte de dos artesans francesos capaços de transformar antics bidons de metall en detallistes escultures, llums i altres objectes decoratius.
  • Als responsables de l’estudi creatiu bel & bel no hi ha vehicle clàssic que se’ls resisteixi. Posa a les seves mans una Vespa o un Seat 600 i t’ho tornaran transformat en cadira giratòria o sofà.
  • La dissenyadora industrial Antonina Grigorian assegura que pot construir tres cadires diferents a partir d’una rentadora. A més de demostrar-t’ho, t’ofereix un tutorial perquè tu també ho puguis fer.
  • A l’artista canadenc Adrian Johnson se li va ocórrer que una nevera podria ser un seient d’exterior perfecte per a unes noces. Així va sorgir el Fridge Couch, un curiós sofà d’aire retro.
  • El colectivo Starter  reivindica el dret a una segona oportunitat per als objectes en desús. En els seus projectes, una cadira vella pot acabar convertida en guarda-robes o un assecador de cabells, en un llum.

Pot ser que alguna d’aquestes propostes t’inspiri per crear les teves pròpies transformacions. Anima’t a imaginar una nova vida per als objectes inservibles de casa teva: et poden ajudar a donar-li un toc personal i intransferible.

FOTOS

Nordstrom

Repiny

El quinto elemento

Decora Hoy

decoratrucos.es

Furniture reuse ideas en Pinterest

<< tornar